Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Apple Pay

ING maakt Apple Pay beschikbaar in Nederland

Klanten van ING kunnen vanaf vandaag betalen met iPhone, iPad of Apple Watch.

Apple Pay © Apple Inc.
11 juni 2019

Klanten van ING kunnen vanaf vandaag betalen met iPhone, iPad of Apple Watch.

Het hing al sinds mei in de lucht, en vandaag is de kogel dan eindelijk door de kerk: ook in Nederland kan betaald worden met Apple Pay. Het betalen met de iPhone, iPad en Apple Watch is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten van ING, dat de komst al vanaf mei aankondigde op de eigen website.

ING-klanten die gebruik willen maken van de betaalwijze, dienen hiervoor wel de nieuwste versie van de mobiel bankieren-app op hun telefoon te hebben staan, en te beschikken over een iPhone 6, SE of nieuwer. Vandaag probeerden al zoveel mensen Apple Pay te installeren, dat de dienst tijdelijk niet beschikbaar bleek.

Verificatie

Er zitten wel wat beveiligingsmaatregelen rondom de betalingen met Apple Pay. Zo loopt de verificatie van aankopen met Apple Pay door ING-klanten via een gezichtsscan, met de vingerafdrukscanner of met een pincode. Per dag kunnen gebruikers maximaal € 2.500,- per rekening betalen met Apple Pay. Voor gebruikers van 16 of 17 jaar is het maximumbedrag € 250,- euro per rekening per dag.  Voor het maximumbedrag maakt het niet uit of betaling in Nederland of in het buitenland worden gedaan, en of dat online of contactloos wordt gedaan.

Achterblijvertje

Nederland is met deze manier van betalen via de smartphone aan achterblijvertje ten opzichte van andere landen. Apple Pay is al sinds 2014 beschikbaar in de Verenigde Staten en ook in ons omringende landen is deze manier van betalen met de smartphone al langere tijd in gebruik.

In Nederland was dit tot vandaag echter nog niet mogelijk, al probeerde de onlinebank Bunq ruim een jaar geleden de dienst nog wel via een omweg beschikbaar te maken voor Nederlandse gebruikers. Lang heeft dit niet geduurd; Apple gooide de achterdeur al snel met een klap dicht.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.