Overslaan en naar de inhoud gaan

iMac Pro legt de prijslat nog hoger

Apples 'tussenoplossing' voor professionele gebruikers van zijn desktopsystemen is vanaf donderdag 14 december te koop. De iMac Pro begint bij een prijs die boven die van de kokervormige Mac Pro ligt.
iMac Pro
© Apple
Apple

Apple heeft in juni dit jaar aangekondigd dat het met een iMac voor zware gebruikers ging komen. Dit workstation dat is geïntegreerd in een scherm met hoge resolutie, komt nu concreet op de markt. De Mac-maker kondigt middels een kleine website-update aan dat de krachtige desktopmachine vanaf 14 december valt te bestellen, meldt onder meer Apple Insider. De prijs begint naar verwachting bij zo'n 5000 dollar, waarmee deze Mac met ingebouwd 5k Retina-scherm boven de beginprijs van de zwaarste Mac Pro zit.

Verbetering beloofd

Uit eerder al vrijgegeven technische details van de iMac Pro blijkt dat het om een nieuw topmodel gaat. Toch is dit nieuwe werkstation een tussentijdse oplossing voor professionele gebruikers die hoge tot zeer hoge eisen stellen. Apple heeft namelijk eerder zijn Mac Pro 'klemgezet' qua mogelijkheden voor uitbreidingen en upgrades. Hetzelfde geldt voor de iMac Pro, waarin alle componenten zijn geïntegreerd.

De zwarte Mac Pro uit 2013 is al geruime tijd niet fundamenteel verbeterd door Apple, die in april zijn excuses heeft aangeboden voor de gebreken van het kokervormige ontwerp. Daarbij heeft Apple nieuwe, betere systemen beloofd, waarvan de iMac Pro nu als eerste op de markt komt. Apple krijgt al ruim een jaar kritiek dat het zijn Mac-platform en professionele gebruikers daarvan verwaarloost. De fabrikant spreekt dit tegen, maar laat gebruikers wel wachten op de beloofde verbetering.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in