Overslaan en naar de inhoud gaan

IDC: meer cloud-apparatuur dan klassieke hardware

In het tweede kwartaal van dit jaar is voor het eerst meer uitgegeven aan cloud-hardware dan aan non-cloud IT-infrastructuurproducten. Dat is voor een groot deel te danken aan de gevolgen van de coronacrisis.
cloudpret
© Sogeti
Sogeti

Dit concludeert IDC in zijn Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker.

Vooral publieke clouds

Aan producten voor cloudinfrastructuur werd in het tweede kwartaal van 2020 zeker 34,4 procent meer uitgegeven dan in dezelfde periode in 2019. Daarbij gaat het om servers, enterprise storage-producten en Ethernet-switches voor cloudomgevingen. Het gaat zowel om publieke als private clouds. De grote groei en omzet zit echter in hardware voor publieke clouds. Daaraan werd 47,8 procent meer uitgegeven dan in het tweede kwartaal vorig jaar. In totaal ging het om 14,1 miljard dollar. Aan private-cloudinfrastructuur werd 7 procent meer gespendeerd en wel 5 miljard dollar. Bij elkaar is dat voor het eerst meer dan wat aan hardware is uitgegeven voor non-cloud IT-infrastructuren. Tegelijkertijd daalden de investeringen in traditionele non-cloud IT-infrastructuur met 8,7 procent.

IDC verwacht dat deze ontwikkeling verder doorzet dit jaar. De verhouding tussen uitgaven aan hardware voor cloudinfrastructuren en niet cloud IT-infrastructuren zal eind dit jaar 54,8 procent tegen 45,2 procent zijn. In 2024 zal zelfs rond de 63,6 procent worden uitgegeven aan cloudhardware, waarbij voor in totaal 109 miljard dollar wordt omgezet.

In 2019 werd al meer uitgegeven aan compute platforms en Ethernet-switches voor cloud IT-omgevingen dan voor niet-cloudinfrastructuren. Dit jaar is de vraag bij public cloud providers naar storage platforms echter ook zeer sterk gestegen, waardoor de balans nu in zijn geheel doorslaat naar cloud. Die ontwikkeling is wel voor een zeer groot deel te danken aan de coronacrisis, die voor veel organisaties aanleiding was versneld over te stappen naar de cloud.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in