Management

Outsourcing

ICTU gunt Previder IaaS-opdracht

6 oktober 2014
De ICT-regieorganisatie van de overheid, ICTU, heeft datacenter- en cloudspecialist Previder geselecteerd als leverancier van IaaS- en colocatiediensten voor de eigen kantoorautomatisering. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met mogelijkheid tot verlenging.

De opdracht van ICTU omvat het verzorgen van een volledige infrastructuur voor de kantoorautomatisering, inclusief een koppeling naar de eigen OTA-omgeving die in de datacenters van Previder is ondergebracht. Previder zorgt vanuit Hengelo voor ondersteuning voor de omgeving en een backup-oplossing. Previder heeft de omgeving inmiddels opgeleverd en zal in samenwerking met ICTU de verdere inrichting van de kantoorautomatisering verzorgen.

Werkprocessen verbeteren

De stichting ICTU werd in 2001 opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het werkveld van ICTU is de digitale overheid, die zorgt voor het verbeteren van zowel de werkprocessen bij overheden als de dienstverlening aan de maatschappij en de interactie met burgers.

Previder levert  co-locatie-, cloud- en connectivitydiensten voor diverse marktsegmenten. De carrier-neutrale datacenters zijn geclassificeerd op het niveau Tier 3+.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.