Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei zet fors in op technologische innovatie in Europa

Huawei is al 18 jaar actief in Europa en is van plan haar activiteiten verder uit te breiden en vaker de samenwerking op te zoeken met andere partijen. Daarnaast blijft het bedrijf fors investeren in R&D.
Hua Liang
© Huawei
Huawei

Inmiddels komt zo’n 50% van de omzet van Huawei van buiten China, waarvan de regio EMEA met ruim 27% van de totale omzet de belangrijkste buitenlandse markt is. Vorig jaar steeg de omzet van Huawei in Europa, Afrika en het Midden Oosten met 4,7%.

Maar volgens Hua Liang, voorzitter van het bestuur van Huawei, een van de keynotesprekers tijdens de European Innovation Day 2018 vandaag in Rome, draait de aanwezigheid van het Chinese bedrijf in Europa niet alleen puur om zaken doen. “We leggen de nadruk op ICT-infrastructuur en smart devices, maar we leveren ook een bijdrage aan de digitalisering in Europa en helpen industrieën om zich voor te bereiden op de intelligente wereld”, aldus Liang.

Niet zonder innovatie

Huawei werkt met Europese bedrijven samen op onder meer het gebied van 4G, 5G, IoT, clouddiensten en edge computing. Het Chinese bedrijf zegt het ecosysteem in Europa te willen ondersteunen om een volledig verbonden, intelligente wereld te bouwen. En dat kan volgens Liang niet zonder innovatie.

In Italië heeft Huawei onlangs Telecom Italia en Fastweb ondersteund bij het in gebruik nemen van een van de eerste 5G-basisstations door gebruik te maken van end-to-end 5G-apparatuur die voldoet aan 3GPP-standaarden.

Flink R&D-budget

Liang kondigde verder aan dat Huawei zal blijven investeren in R&D. “Ieder jaar investeren we 15 tot 20 miljard dollar in R&D. Zo’n 20 tot 30% van dat bedrag wordt geïnvesteerd in basic research met als doel technologische innovatie te bevorderen.” In Nederland zijn er overigens nog maar 2 personen bij Huawei die zich bezighouden met R&D.

Tijdens zijn speech stipte Hua Liang ook de ontwikkeling van AI aan. “Mensen noemen AI de ‘next general purpose technology’, zoals elektriciteit dat was tijdens de Industriële Revolutie. Er liggen gigantische kansen op dit vlak. Huawei is al jaren bezig met AI. We zijn betrokken bij onderzoek op dit gebied en de uitrol van AI en we hebben onze eigen AI-chips op de markt gebracht.”

Huawei zal volgens Liang de komende jaren de samenwerking op blijven zoeken met universiteiten, onderzoeksinstellingen, het bedrijfsleven en overheden om verder te digitaliseren. “We blijven geloven in de kracht van openheid en samenwerking. Door samen te werken in een sterk ecosysteem kunnen we succesvoller worden.”

Talentprogramma

Wereldwijd werken er meer dan 180.000 mensen bij Huawei in 170 landen. In Nederland werken er zo’n 630 mensen in kantoren in Amsterdam en Voorburg. Om jong talent tot bloei te laten komen in Europa, kondigde Huawei ook haar ‘DigitALL Explorer Program’ aan, waarbij tussen 2019 en 2021 zo’n 3000 jonge talenten moeten worden opgeleid.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in