Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Huawei office

Huawei ontwikkelde eigen OS voor noodgevallen

Techfabrikant ontwikkelde alternatief voor Android en Windows als voorbereiding op eventuele ban door VS.

© CC BY SA 2.0 - Flickr.com Open Grid Scheduler
15 maart 2019

Techfabrikant ontwikkelde alternatief voor Android en Windows als voorbereiding op eventuele ban door VS.

Huawei heeft een eigen besturingssysteem ontwikkeld, voor het geval dat het geen gebruik meer mag maken van de in Amerika gefabriceerde besturingssystemen Android en Microsoft. De Chinese fabrikant heeft het besturingssysteem zowel voor smartphones als computers ontworpen. 

Aanleiding voor Huawei om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen, zijn de oplopende spanningen tussen de Chinese fabrikant en de Verenigde Staten. Vooral een verbod van de Verenigde Staten voor de Chinese 'concullega' ZTE om gebruik te maken van Amerikaanse technieken en diensten, kwam voor Huawei als een 'reality check', zo schrijft de South China Morning Post

Volgens de krant zou Huawei-topman tegen Die Welt hebben verklaard de besturingssystemen vooral te hebben ontwikkeld voor als Huawei geen gebruik meer mag maken van de Amerikaanse systemen. Uit de mond van een Huawei-woordvoerder tekent de Chinese krant op dat het echter alleen gaat om noodgevallen. "Huawei heeft back-upsystemen, maar alleen voor gebruik in zeer uitzonderlijke omstandigheden. We verwachten ze niet te gebruiken, en om eerlijk te zijn, we willen ze niet gebruiken", verklaarde de Huawei-woordvoerder.

Android en Windows voorop

Dezelfde woordvoerder verklaarde dat Huawei niet van plan is snel over te stappen op het eigen gefabriceerde besturingssysteem. De Chinese fabrikant hoopt dan ook nog lang van Android en Windows gebruik te kunnen maken voor de eigen smartphones en computers. "We ondersteunen de besturingssystemen van onze partners volledig - we gebruiken ze graag en onze klanten houden ervan ze te gebruiken. Android en Windows zullen altijd onze eerste keuzes blijven. "

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.