Overslaan en naar de inhoud gaan

Huawei ontwikkelde eigen OS voor noodgevallen

Huawei heeft een eigen besturingssysteem ontwikkeld, voor het geval dat het geen gebruik meer mag maken van de in Amerika gefabriceerde besturingssystemen Android en Microsoft. De Chinese fabrikant heeft het besturingssysteem zowel voor smartphones als computers ontworpen.
© CC BY SA 2.0 - Flickr.com
CC BY SA 2.0 - Flickr.com

Aanleiding voor Huawei om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen, zijn de oplopende spanningen tussen de Chinese fabrikant en de Verenigde Staten. Vooral een verbod van de Verenigde Staten voor de Chinese 'concullega' ZTE om gebruik te maken van Amerikaanse technieken en diensten, kwam voor Huawei als een 'reality check', zo schrijft de South China Morning Post

Volgens de krant zou Huawei-topman tegen Die Welt hebben verklaard de besturingssystemen vooral te hebben ontwikkeld voor als Huawei geen gebruik meer mag maken van de Amerikaanse systemen. Uit de mond van een Huawei-woordvoerder tekent de Chinese krant op dat het echter alleen gaat om noodgevallen. "Huawei heeft back-upsystemen, maar alleen voor gebruik in zeer uitzonderlijke omstandigheden. We verwachten ze niet te gebruiken, en om eerlijk te zijn, we willen ze niet gebruiken", verklaarde de Huawei-woordvoerder.

Android en Windows voorop

Dezelfde woordvoerder verklaarde dat Huawei niet van plan is snel over te stappen op het eigen gefabriceerde besturingssysteem. De Chinese fabrikant hoopt dan ook nog lang van Android en Windows gebruik te kunnen maken voor de eigen smartphones en computers. "We ondersteunen de besturingssystemen van onze partners volledig - we gebruiken ze graag en onze klanten houden ervan ze te gebruiken. Android en Windows zullen altijd onze eerste keuzes blijven. "

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in