Management

Branche
Ren Zhengfei

Huawei groeit hard, maar vreest sancties

Schade handelsoorlog kan voor Huawei wel oplopen tot 30 miljard dollar in twee jaar.

Ren Zhengfei © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com cellanr
30 juli 2019

Schade handelsoorlog kan voor Huawei wel oplopen tot 30 miljard dollar in twee jaar.

Technologiebedrijf Huawei heeft de omzet in het eerste halfjaar met bijna een kwart verhoogd ondanks dat het bedrijf in verschillende landen wordt geweerd.

Amerikaanse sancties kunnen in de tweede jaarhelft de groei flink remmen, waarschuwde het bedrijf. Die sancties kunnen de onderneming de komende twee jaar 30 miljard kosten, schatte oprichter Ren Zhengfei al eerder.

25% meer mobiele telefoons verkocht

De omzet van Huawei ging met 23 procent omhoog tot 403,1 miljard yuan, ongeveer 52,6 miljard euro. Het bedrijf verkocht bijna een kwart meer mobiele telefoons.

Vanwege vermeende veiligheidsrisico's nemen landen zoals de Verenigde Staten, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland geen 5G-netwerkapparatuur af van Huawei. De omzet bij de netwerkapparatuurtak groeide nog wel, maar aanzienlijk minder snel.

Daarbij komen Amerikaanse sancties waardoor het bedrijf belangrijke componenten niet meer mag kopen van ondernemingen in de VS. Die sancties gingen in mei in, waardoor ze in het eerste halfjaar nog weinig effect hadden op de resultaten.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.