Beheer

Security
Chrome desktop en laptop

Http-sites over 2 weken onveilig verklaard

De klok tikt voor websites die nog geen https-verbindingen bieden. Chrome-versie 68 komt eraan.

© Google
10 juli 2018

De klok tikt voor websites die nog geen https-verbindingen bieden. Chrome-versie 68 komt eraan.

Google's veelgebruikte browser Chrome gaat later deze maand gebruikers waarschuwen voor websites met http-verbindingen. Gebrek aan de beveiligde variant https maakt het namelijk mogelijk om verkeer af te tappen en ook aan te passen. Laatstgenoemde is in de vorm van man-in-the-middle aanvallen een securityrisico. Chrome 68 luidt het begin in van de ban op http.

Chrome is geruime tijd terug al voorzien van standaard installatie van updates. Nieuwe versies worden op de achtergrond gedownload, geïnstalleerd en na een browserherstart actief. Dit zorgt ervoor dat nieuwe functionaliteit, maar ook beveiligingswerk snel naar nagenoeg alle gebruikers komt. Daaronder later deze maand dus ook de in februari al aangekondigde securitywaarschuwing bij bezoek aan websites die geen https-verbindingen bieden.

De verwachting is dat Chrome's grote marktaandeel verandering afdwingt. Volgens de planning van Google komt de volgende versie van Chrome over krap twee weken uit. Op 24 juli verschijnt versie 68 van de webbrowser die door bijna tweederde van de websurfers wereldwijd wordt gebruikt. Een bèta is al enige tijd te downloaden.

'Niet veilig', waarschuwt Chrome straks bij http-sites:

Chrome 68

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.