Overslaan en naar de inhoud gaan

HPE CEO laat bedrijf ‘in goede conditie’ achter

Meg Whitman vertrekt begin februari als topvrouw bij HP Enterprise. Ze wordt opgevolgd door Antonio Neri, die nu president is en de CEO-taak erbij neemt. Whitman behoudt wel een plaats in de directie.
Meg Whitman
© CCO / Flickr
CCO / Flickr

CEO Whitman vertrekt per 1 februari als hoogste baas van HPE, wat de enterprise-kant is van het in tweeën opgedeelde HP (Hewlett-Packard). Zij stelt in een teleconference aan analisten dat HPE er nu veel beter voor staat dan toen zij in 2011 aantrad, meldt Fortune. Het bedrijf was toen "een enorm conglomeraat", dat klanten verwarde omdat het te veel verschillende producten verkocht.

De door haar doorgevoerde splitsing in twee aparte ondernemingen is twee jaar terug afgerond. Het is in wezen een realisering - en zelfs uitbreiding - van het omstreden plan dat haar directe voorganger wou doorvoeren. Toenmalig HP-CEO Leo Apotheker wou de pc-tak van het bedrijf afstoten, door het te verkopen of verzelfstandigen.

Onder Whitmans leiding is dat alsnog gebeurd, maar wel met de lucratieve printeractiviteiten bij het pc-deel van HP. Dit bedrijfsonderdeel is HP Inc. geworden. Whitman was eerder topvrouw bij eBay en in 2010 de Republikeinse kandidaat voor het gouverneurschap van Californië. Eerder dit jaar werd ze ook genoemd als mogelijke nieuwe topvrouw van Uber, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app. Daar werd echter Expedia-topman Dara Khosrowshahi aangesteld.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in