Overslaan en naar de inhoud gaan

HP: overnamebod Xerox is geen basis voor gesprek

Computer- en printerfabrikant HP heeft opnieuw afwijzend gereageerd op een ongevraagd overnamebod van kopieermachine- en printerfabrikant Xerox. Die 'agressieve' koper heeft ondertussen 24 miljard dollar weten te halen bij drie grote banken om de beoogde koop van 33,5 miljard dollar te financieren. Dit laat Xerox' CEO weten in een brief aan het HP-bestuur.
HP LaserJet printer
© HP
HP

Xerox heeft er een topbedrag van 33,5 miljard dollar in aandelen en contanten voor over om HP in te lijven. Een eerdere poging tot samensmelting strandde vorig jaar november, omdat HP de deal niet zag zitten. Het ongevraagde overnamebod onderwaarde het bedrijf, reageerde HP destijds. De directie van de overnameprooi uitte in een verklaring vertrouwen in de eigen kansen voor value creation, dus als zelfstandige entiteit. Xerox besloot daarop aandeelhouders van het HP direct te gaan benaderen om de overname er alsnog doorheen te krijgen.

Grimmige sfeer

Gister heeft Xerox bekend gemaakt dat het 24 miljard dollar aan financiering voor het nieuwe bod rond heeft. Daarvoor verlenen de banken Citigroup, Mizuho Financial en Bank of America de bulk van de miljarden die Xerox wil neerleggen voor HP. CEO John Visentin van Xerox schrijft aan het HP-bestuur dat deze financiering zonder voorwaarden voor due diligence is, en dat zijn bedrijf hiermee twijfels wegneemt over de overnamewens van zijn bedrijf.

HP reageerde woensdag in een verklaring echter dat het bedrijf het bedrag dat Xerox voor ogen heeft nog steeds te laag vindt. Het bod van Xerox is volgens HP wederom een onderwaardering van HP. De printer- en computerfabrikant stelt dat het bod 'geen basis voor gesprek' is. Een deal zou twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur samenvoegen. Xerox-topman Visentin stelde eerder dat Xerox en HP met gebundelde krachten meer financiële armslag hebben voor innovatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in