HP maakt HALO geschikt voor de massa

3 februari 2011
Het systeem voor videoconferencing HALO van HP is tegenwoordig ook verkrijgbaar voor gebruikers buiten de directiekamer. De videomogelijkheden met hoge kwaliteit kunnen ook worden gebruikt vanaf de eigen pc of smart phone.

“De oorspronkelijke versie van de HALO bestond uit drie grote videoschermen, camera’s en bijbehorende apparatuur, waarvoor een complete studiokamer gebouwd moest worden. Qua kosten zat je dan al snel op een bedrag van minstens 250.000 dollar, waardoor dit een systeem was dat alleen door directies van grote bedrijven werd aangeschaft”, zegt Les Shaw, algemeen directeur van het HP Visual Collaboration team.

De videoconferencing wordt nu aangeboden onder de noemer Visual Collaboration. Shaw: “Dat is gedaan om aan te geven dat deze manier van werken een stuk rijker is dan alleen een audioverbinding. Als je mensen ziet krijg je via lichaamstaal extra informatie binnen. De tijd is nu rijp om dit instrument uit de boardroom te halen en naar het niveau van de gewone medewerkers te tillen.”

Softwarematige variant codec veel goedkoper
Dit werd mogelijk, doordat de HALO-codec, de module die zorgde voor de verwerking van de videosignalen, niet meer in hardware wordt uitgevoerd zoals voorheen. “We hebben nu een softwarematige variant ontwikkeld, in samenwerking met de firma Visyo uit de VS. Het product is er een stuk goedkoper door geworden, je hoeft geen kwart miljoen dollar meer neer te tellen, een jaarlijkse licentie van 100 dollar is voldoende.”

De trend is om alle werkzaamheden binnen een bedrijf niet meer op één plek vast te bakken, maar om de functionaliteit van systemen overal aan te bieden. “Dat kan op een desktop zijn, een laptop, maar ook op een smartphone. Dat is trouwens ook een van de redenen waarom HP een jaar terug Palm heeft overgenomen. De techniek van dat bedrijf maakt het mogelijk om de videotoepassingen te draaien op een systeem dat in de handpalm past”, zegt Shaw.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.