Beheer

Personal Tech
Windows 8 Start-menu

HP kondigt eerste notebooks met Windows 8 aan

HP heeft zijn eerste notebooks met Windows 8 onthuld. Eén ervan speelt een dubbelrol als tablet. Allen hebben een touchscreen.

© Microsoft
31 augustus 2012

HP heeft zijn eerste notebooks met Windows 8 onthuld. Eén ervan speelt een dubbelrol als tablet. Allen hebben een touchscreen.

Met zijn aankondiging sluit HP zich aan bij de groeiende rij fabrikanten die nieuwe modellen met Windows 8 presenteren, nog voordat het nieuwe besturingssysteem van Microsoft daadwerkelijk verkrijgbaar is. Een van HP’s nieuwe ultrabooks is tegelijk met Windows 8 vanaf eind oktober te koop, de andere ultrabook pas in december, evenals de 'hybride' laptop/tablet.
 

Drie nieuwe modellen, later dit jaar nog meer

  • Meest in in het oog springt de ENVY x2, een combinatie van notebook en tablet in één. Het apparaat heeft een afneembaar aanraakscherm van 11,6 inch met HD-resolutie, dat zelfstandig als tablet kan worden gebruikt. Behalve met de vingers is de ENVY x2 ook met een optionele stylus (pennetje) te bedienen. De behuizing is afgewerkt met aluminium en weegt als combinatie 1,4 kg. Het  tabletdeel weegt los 710 gram. Dat is iets meer dan een iPad, maar die is ook een stuk kleiner (9,7 inch). De ENVY x2 heeft voor gegevensopslag een SSD van niet nader genoemde capaciteit. Er is een NFC-chip ingebouwd voor het draadloos delen van foto’s, contacten, URL’s en andere informatie. De ENV x2 ligt in december voor ongeveer 999 euro in de winkel.
     
  • De Spectre TouchSmart Ultrabook is een stuk groter (15,6 inch) en zwaarder (2,16 kg) en is 18 mm dik. Het Full HD-scherm is gebaseerd op IPS-technologie, dat een grote kijkhoek en hoog contrast biedt. Het glas loopt door tot aan de randen. De behuizing zelf is geheel van metaal. Een groot aantal poorten, waaronder USB 3.0, Gigabit Enthernet en HDMI, is standaard aanwezig. Opladen van apparaten via de USB-poort is ook mogelijk als de ultrabook is uitgeschakeld. HP heeft gewinkeld bij Intel voor de 3e generatie Core-processors en bijbehorende voorzieningen als Identity Protection, Anti-Theft en Smart Response. De Spectre TouchSmart Ultrabook is ook vanaf eind oktober leverbaar vanaf 1499 euro (eerder vandaag had HP een prijs van 1399 euro genoemd).
     
  • Een wat kleiner multitouch HD-scherm van 14 inch heeft de ENVY TouchSmart Ultrabook 4, die 2,16 kg weegt en een verlicht toetsenbord heeft. Het apparaat is wat dikker (23 mm) dan de Spectre Touchsmart. HP belooft een accuduur tot 8 uur zonder bijladen. Ook hier is gekozen voor een SSD en de laatste generatie processoren van Intel in combinatie met dezelfde aanvullende technologieën. Belangstellenden moeten tot eind dit jaar geduld hebben. De prijs is inmiddels wel bekend: 1029 euro.

Later dit jaar lanceert HP nog meer notebooks, desktop's en tablets met Windows 8.

 

Dit bericht is na de eerste publicatie gewijzigd nadat HP veranderingen in prijzen en beschikbaarheid had doorgegeven.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.