Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofd Windows Sinofsky stapt onverwacht op

Zijn vertrek komt slechts enkele weken na de lancering van Windows 8, de nieuwste editie van het besturingssysteem dat wordt gezien als het vlaggenschip van Microsoft. Hij wordt opgevolgd door Julie Larson-Green en Tami Reller.
Steven Sinofsky
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Sinofsky was de drijvende kracht achter twee versies van het besturingssysteem, Windows 7 en Windows 8 en achter de ontwikkeling van Microsofts eigen tablet, de Surface. Beiden worden gezien als cruciaal in de toekomst van Microsoft.

'Sinofsky wilde zelf weg'

Volgens Steve Ballmer in een mededeling aan het personeel was het de wens van Sinofsky zelf om te vertrekken na afronding van het Windows 8-project. The Verge wist de hand op te leggen op die interne memo van Ballmer.

Sinofsky werkte sinds 1989 bij Microsoft en stond te boek als een eigenzinnige man. Er gingen al langer geruchten dat hij niet zou passen in de cultuuromslag die Microsoft wil maken. Hij zou ook regelmatig in de clinch liggen met Ballmer. Het onmiddellijke vertrek doet toch vermoeden dat het besluit niet in zo'n goede verstandhouding is gebeurd als Sinofsky in zijn verklaring wil doen geloven.

Julie Larson-Green is een oudgediende bij Microsoft en was de afgelopen jaren de rechterhand van Sinofsky. Zij krijgt de verantwoordelijkheid voor alle hard- en softwareontwikkeling rond Windows.

Tami Reller was al enige tijd chief financial officer en chief marketing officer in de Windows-divisie. Zij krijgt de leiding over de commerciële uitrol van het besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in