Management

Storage
geheugenchips

Hogere chipprijzen helpen Samsung vooruit

Recordwinst dankzij prijsstijging geheugenchips.

9 januari 2018

Recordwinst dankzij prijsstijging geheugenchips.

Samsung heeft in de laatste maanden van 2017 geprofiteerd van hogere prijzen voor geheugenchips. Toch is het resultaat lager dan analisten vooraf hadden becijferd.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant denkt op basis van voorlopige cijfers een operationele winst te hebben behaald van ruim 15 biljoen won (12 miljard euro) in het vierde kwartaal. Dat is bijna twee derde meer dan een jaar eerder, en bovendien een record voor het bedrijf.

Het resultaat is desondanks lager dan waar analisten vooraf rekening mee hadden gehouden. De koersstijging van de Koreaanse won ten opzichte van de Amerikaanse dollar had meer invloed op de omzet en winst dan gedacht.

Extra uitgaven door bonussen

Verder moest Samsung extra uitgaven doen aan eenmalige bonussen voor het personeel en aan marketing voor met name smartphones en televisies.

De chipdivisie van Samsung neemt het leeuwendeel van de winst voor zijn rekening. De mondiale halfgeleidersector kende in 2017 een sterk jaar waarin de vraag naar chips voor met name mobiele apparaten sterk toenam.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.