Overslaan en naar de inhoud gaan

Herfst-update Windows 10 passeert Anniversary Update

De huidige nieuwste updateversie van Windows 10, de Fall Creators Update (FCU), is net boven de 20 procent marktaandeel gekomen voor pc’s met Windows 10. De FCU passeert daarmee de op een na laatste versie; de Anniversary Update (AU) die nog op ruim 13 procent zit.
Windows 10 Fall Creators Update

Het updaten verloopt vlotter dan voorheen. De vorige versie blijft echter het grootst: de Creators Update (CU) is het meestgebruikt met 63,5 procent.

Deze percentages zijn afkomstig van AdDuplex, dat softwaredevelopers en -uitgevers helpt hun Windows 10-apps te promoten. AdDuplex biedt hiervoor cross-promotion van in-app ads en heeft zo’n 5000 verschillende apps die hieraan meedoen. Van deze aangesloten apps meet het ads-bedrijf ook op welke updateversies van Windows 10 die dan draaien.

1 op de 5

De FCU is nu bijna anderhalve maand op de markt en draait op één van de vijf pc’s. Het updatetempo verloopt tot op heden vlotter dan dat voor de directe voorganger. De CU was op 1,5 maand na de publieke release goed voor 18,1 procent van alle Windows 10 pc’s. Eind oktober zat de FCU net voorbij de 5 procent.

Windows 10 FCU
Windows 10 FCU

Microsofts geleidelijke uitrol van de FCU gebeurt met enige voorrang voor zijn eigen Surface-hardware. De tablets (en tegenwoordig ook convertibles en laptops) van de Windows-maker zelf zitten al op 45,4 procent voor de FCU. De meeste andere pc-merken zitten net onder het gemiddelde van 20 procent, met als opvallende uitschieters MSI (32,1 procent), Acer (16,9 procent) en Toshiba (10,1 procent).

Windows 7 het grootst

Ondertussen is Windows 10 in z’n geheel gestaag groeiend, maar nog altijd een minderheid op de pc-markt. Het huidige pc-platform van Microsoft heeft een totaal marktaandeel van zo’n 30 procent. Begin deze maand was het 29,26 procent, volgens metingen van Netmarketshare. Windows 7 blijft het meest gebruikt met 46,63 procent.

Na Windows 7 en 10 volgt XP qua marktaandeel, met 6,57 procent. Daarna volgt het nooit groot aangeslagen Windows 8.1 (5,97 procent), Mac OS X 10.12 (3,34 procent), Linux (2,98 procent) en dan het omstreden Windows 8 (1,4 procent). De categorie ‘overig’ is 3,95 procent groot.

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in