Beheer

Netwerken

Helft jongeren verdwaalt zonder internet

4 december 2014
Vooral jongeren voelen zich radeloos als zij onderweg niet kunnen beschikken over internet. De helft van 18-24 jarigen voelt zich volledig verloren als ze niet online kunnen gaan.

Dat blijkt uit onderzoek van Telenav, de ontwikkeldivisie van Scout – een gratis navigatie-app die ook offline werkt, onder 2000 smartphone-bezitters. Een derde van de ondervraagde jongeren tussen de 18 en 24 jaar zegt totaal niets te kunnen met een telefoon zonder internetverbinding. Maar liefst 37 procent van deze doelgroep zegt het meest gebruik te maken van de internetconnectie op hun mobieltje, zelfs vaker dan telefoontjes plegen.

Socializen heeft prioriteit

Jongvolwassenen gebruiken hun mobieltje met internet meestal om te socializen. Zo’n 46 procent maakt regelmatig gebruik van apps als WhatsApp om in contact te blijven met vrienden en bekenden en bijna 30 procent raakt gefrustreerd als zij geen toegang hebben hun tot social media-accounts als Facebook en Twitter.

Niet op bestemming aankomen

Daarnaast maken jongeren relatief vaak gebruik van navigatie-apps om de weg te vinden: 45 procent maakt gebruik van kaarten op hun smartphones en 33 procent zegt dat ze totaal afhankelijk zijn van hun mobieltje om de weg te kunnen vinden als ze ergens voor het eerst zijn. Slechts 15 procent vertrouwt op de plek van bestemming te kunnen komen met behulp van traditionele bewegwijzering en straatnaambordjes. Daarnaast geeft maar liefst 85 procent aan niet overweg te kunnen met papieren kaarten. Dat betekent dat veel jongeren niet op hun bestemming aan zullen komen als er geen 3G of 4G internet beschikbaar is. In Groot-Brittannië is dit bijvoorbeeld op 23 procent van de locaties het geval.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.