Beheer

IT beheer
COVID-19

Hapering bij Coronatest.nl én telefoonsysteem

GGD meldt storing voor afspraken maken coronatests, maar site werkt nu weer wel.

Corona virus © CC0 - Unsplash.com CDC
17 augustus 2020

GGD meldt storing voor afspraken maken coronatests, maar site werkt nu weer wel.

De website coronatest.nl en het bijbehorende telefoonnummer 0800-1202 hebben vandaag last gehad van een korte storing. De overkoepelende zorgorganisatie GGD GHOR Nederland heeft gemeld dat er uitval was in het systeem waarin de coronatestafspraken gemaakt worden. Bezoekers van de website kregen enige tijd de melding 'we hebben geen testplaats gevonden waar u zich kan laten testen'. Volgens de GGD GHOR heeft dit ook te maken met de technische storing.

Door de storing was tijdelijk niet mogelijk om een afspraak voor een coronatest te maken. Dit gold zowel via de website Coronatest.nl als via het telefoonnummer 0800-1202. Het systeem waarin de afspraken moeten worden ingevoerd, kampte met een technische storing, meldde de GGD GHOR vanmorgen in een tweet. Het is niet bekend hoelang die duurt, liet de overkoepelende zorgorganisatie toen weten.

Ongeveer een half uur later is de storing voorbij verklaard. "De storing is opgelost. Afspraken maken kan weer via 0800-1202 of de coronatest website", aldus de vervolgtweet. Over de oorzaak is vooralsnog geen mededeling gedaan. Op een doorsneedag laten enkele duizenden mensen zich testen op het coronavirus.

Update:

Volgens de GGD heeft het systeem ongeveer 2,5 uur lang niet gewerkt. In die periode zullen ongeveer 2000 tot 3000 mensen geen afspraak hebben kunnen maken. Uiteindelijk zullen die mensen alsnog een afspraak maken, verwacht de GGD.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.