Overslaan en naar de inhoud gaan

Halfhartig excuus van Torvalds voor Linux-cultuur

Klachten over de omgangsvormen in opensourcegemeenschappen zijn niet nieuw. Het taalgebruik is soms grof en mensen kunnen een stortvloed van kritiek over zich heen krijgen. Niet bepaald een cultuurtje waar je graag mee geconfronteerd wordt, als je in je vrije tijd iets wil gaan doen in het algemeen belang.
Linus
© TED
TED

Schuldvraag

Lennart Poettering, die meer dan zijn portie verwensingen en zelfs bedreigingen mocht ontvangen, legde in een blog onlangs de schuld voor het ontstaan van die grofheid in de omgangsvormen bij Linus Torvalds. Die gaf dat ook min of meer toe, toen hij opmerkte dat hij anders zou omgaan met mensen, als hij de kans had om dingen anders te doen. "Uit technisch oogpunt is er nooit een beslissing zo belangrijk geweest dat ik die nu zou willen terugdraaien. Alles kan gerepareerd worden ... De problemen schuilen in het vervreemden van gebruikers en ontwikkelaars, en daar ben ik nogal goed in. Ik ben grof in de mond. Maar er is niet één specifiek incident dat ik zou willen oplossen. Daar zijn er talloze van." Overigens gebruikte Torvalds voor dat laatste een grovere uitdrukking: 'metric shitloads' is de term die hij gebruikte voor het aantal keren dat hij anderen bruuskeerde.

Torvalds maakt geen excuses

Een echt excuus maakte Torvalds ook niet. Hij vergoelijkte het grove taalgebruik ook nog enigszins met de constatering dat subtiliteiten op internet vaak onopgemerkt blijven. Dat brengt een aantal mensen ertoe taal te gebruiken die geen misverstanden laat bestaan, ook als dat pijnlijk is. Maar Torvalds vindt wel dat daar verbetering in moet komen. "Eén van de belangrijkste zaken voor Linux is te zorgen voor een grote gemeenschap die nieuwe kernels actief test; dat is de enige manier om om te gaan met de krankzinnige hoeveelheid verschillende hardware die we ondersteunen."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in