Beheer

Security
donderwolk met bliksem

Hacker misbruikt Australisch alarmeringssysteem

'Ongeautoriseerd persoon' stuurt nepbericht aan tienduizenden Australiërs via Early Warning Network.

© CC BY 2.0 - Flickr.com Luke Price
7 januari 2019

'Ongeautoriseerd persoon' stuurt nepbericht aan tienduizenden Australiërs via Early Warning Network.

Het Australische alarmeringssysteem EWN, dat wordt gebruikt door Australische overheden, is slachtoffer geworden van een nog onbekende hacker. De hacker stuurde via datzelfde Early Warning Network (EWN) een bericht aan tienduizenden mensen uit de database van het systeem.

De hacker stuurde de tienduizenden mensen uit de database van het alarmeringssysteem -dat wordt gebruikt om te waarschuwen voor extreme weersomstandigheden of natuurrampen- een waarschuwingsmelding. "EWN is gehacked, uw persoonlijke gegevens zijn bij ons niet veilig", zo stond er in het bericht, dat werd verspreid via e-mail, sms en vaste lijnen. Ook werden de ontvangers in het bericht aangespoord zich af te melden voor het systeem door het versturen van een email.

Systemen afgesloten

Op de eigen website verklaart het EWN dat de systemen na de ontdekking van de inbreuk door de 'ongeautoriseerde persoon' zo snel mogelijk zijn afgesloten, om verdere verspreiding van het bericht te voorkomen. Ook zouden er geen persoonlijke gegevens op straat liggen na de inbreuk, zo zegt het bedrijf. 

Op de Australische nieuwszender ABC verklaart de burgemeester van de plaats Gladstone in Queensland dat hij vreest dat mensen zich nu voor het waarschuwingssysteem zullen uitschrijven, terwijl het bewezen levens heeft gered, zo 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.