Beheer

Personal Tech

Haagse rechter lauw over ronde hoeken

17 januari 2013
Het Haagse gerechtshof heeft gisteren geoordeeld dat Samsung met het afronden van de hoeken van van zijn Galaxy tablets 10.1, 8.9 en 7.7, geen inbreuk pleegt op intellectueel eigendom van Apple.

De ronde hoeken vormen volgens de rechter wel een duidelijk punt van overeenkomst tussen de al bestaande iPad van Apple en de recentere modellen van Apple, maar de totale presentatie van de apparaten is voldoende verschillend, vindt de rechter. Samsung ziet in de uitspraak van de Nederlandse rechter een bevestiging van zijn vanaf het begin gevoerde verweer dat rechthoeken met afgeronde hoeken sowieso niet onderscheidend kunnen zijn, daar ze al sinds jaar en dag her en der voorkomen.

Patentenoorlog over hoogtepunt heen

De Haagse uitspraak volgt op een eerdere afwijzing van vergelijkbare klachten van Apple, door een rechter in Engeland. En ook in de VS vindt Apple steeds minder gehoor voor z'n eisen om Samsung wat betreft bepaalde modellen toegang tot de markt te ontzeggen. Daarmee lijkt de patentenoorlog tussen beide bedrijven over z'n hoogtepunt heen, zeker gezien Samsung van zijn kant al eerder besloot om in een aantal Europese landen niet door te zetten met zijn klachten tegen Apple.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.