Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote telecomstoring VS door netwerkfout T-Mobile

De Verenigde Staten is maandag getroffen door een flinke storing in zijn telecominfrastructuur, wat op online-fora heeft geleid tot spookverhalen over een massale DDoS-aanval. Van een moedwillige en gerichte aanval op nationale infrastructuur van de VS lijkt echter geen sprake te zijn. Telecomaanbieder T-Mobile heeft een VS-brede storing gehad, die een vlekeffect had op andere providers en ook andere diensten.
internet
© BGPmon.net
BGPmon.net

T-Mobile meldt dat de storing nu is opgelost en dat telefoniediensten weer volledig hersteld zijn. Spraakverkeer en sms-berichten kunnen als vanouds plaatsvinden. Datadiensten via de mobiele provider zijn ook geleidelijk aan weer op normale niveaus gekomen. De grote verstoring heeft klanten vanaf de netwerken van andere telecomaanbieders de indruk gegeven dat zij ook een storing hadden.

Domino-effect

Telecomaanbieders AT&T en Verizon hebben verklaard dat hun netwerken normaal of zelfs goed functioneerden tijdens de grote storing in de VS. T-Mobile heeft bevestigd dat het werkte aan een fix voor een probleem met spraak- en dataverkeer, wat klanten in het hele land heeft geraakt. Tegenover technieuwssite The Verge heeft Verizon duidelijk aangegeven dat het probleem elders lag.

"We zijn ons ervan bewust dat een andere carrier netwerk-issues heeft. Gesprekken naar en van die carrier kunnen een foutmelding opleveren", aldus de persverklaring van Verizon. De storing bij T-Mobile heeft een groot deel van de maandag geduurd, wat ook het domino-effect en de nasleep van geleidelijk herstel omvat.

DDoS-speculatie

De omvang en duur van de telecomstoring hebben geleid tot speculatie dat het hier om een DDoS-aanval op de VS zou gaan. Experts zoals de CEO van CloudFlare en cybercrime-expert Brian Krebs hebben deze berichten ontkracht. De eigenlijke oorzaak zou een misgelopen wijziging zijn die T-Mobile in zijn netwerkconfiguratie doorvoerde. Dit vanwege het samenvoegen van de netwerken van Sprint en T-Mobile.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in