Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote storing in vast telefoonnetwerk Tele2

Update: De landelijke telefoonstoring bij Tele2 lijkt verholpen. De provider meldt dat zelf met een slag om de arm op Twitter.
Tele2

Door een landelijke storing bij provider Tele2 zijn veel overheids- en andere diensten, zoals de ANWB, slecht bereikbaar. Er zijn vooral problemen met vaste telefoonlijnen.

Tele 2 maakt zelf melding van de storing op de eigen website, en beloofde met updates te komen. Meerdere overheden en diensten zijn onbereikbaar,  zoals de Tweede Kamer. Contact leggen via vaste lijnen is onmogelijk, zo meldt de Kamer. 

ANWB

De ANWB adviseert weggebruikers met pech om de Wegenwacht-app te gebruiken voor het leggen van contact. "Die app werkt via een andere provider. Bijkomend voordeel is dat we via die app exact kunnen zien waar mensen met pech staan'', aldus een woordvoerder. "Verder hebben we extra medewerkers van de Wegenwacht de weg op gestuurd om uit te kijken naar mensen die assistentie nodig hebben.''

Niet alleen de ANWB, maar ook andere instanties in verschillende delen van het land zijn niet of slecht bereikbaar. Zo laat de Rechtspraak op Twitter weten problemen te hebben, net als de gemeente Soest, de provincie Groningen en het Haga Ziekenhuis in Den Haag.

Update:

De ANWB heeft enkele dagen na deze storing contact opgenomen met AG Connect, omdat de organisatie naar aanleiding van de berichtgeving over de uitval "veel vragen heeft gekregen van mensen die de app helaas niet goed konden vinden". Om deze automobilisten te helpen, is nu een link naar de Wegenwacht-app toegevoegd aan dit artikel.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in