Beheer

Netwerken
Error

Grote storing haalt o.a. GitHub, Stack Overflow en Reddit offline

Problemen bij CDN-provider Fastly mogelijke oorzaak.

8 juni 2021

Problemen bij CDN-provider Fastly mogelijke oorzaak.

Talloze websites zijn onbereikbaar als gevolg van een grote storing. Waarschijnlijk is een probleem bij Fastly, een content delivery network provider, de oorzaak. Onder meer GitHub, Stack Overflow, Spotify, Reddit en grote nieuwswebsites zijn niet bereikbaar.

Op sociale media en bij Allestoringen.nl stromen vele berichten binnen over de storing, die iets voor twaalf uur vanmiddag begonnen lijkt te zijn. Wie naar een getroffen website gaat, krijgt een foutmelding te zien.

Problemen bij Fastly

Het vermoeden bestaat dat een fout bij content delivery network (CDN) provider Fastly de oorzaak is van de problemen, zo meldt een product manager van de Financial Times aan TechCrunch. CDN-providers als Fastly hebben een wereldwijd netwerk waarmee de prestaties en beschikbaarheid van websites verbeterd wordt. Via het netwerk wordt content zo dicht mogelijk bij de eindgebruiker gebracht, zodat deze er snel en zonder vertraging bij kan komen.

Fastly bevestigt op zijn website dat er problemen zijn. Het bedrijf meldt in meerdere berichten dat de storing onderzocht wordt. Waardoor de problemen precies veroorzaakt worden en hoe lang de storing nog aanhoudt, is onbekend. 

Update 13:08: Fastly laat op zijn website weten dat het probleem is gevonden en opgelost. Getroffen websites komen langzaam aan weer online. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.