Loopbaan

Analytics
Groningen leidt jong talent op in big data

Groningen gaat kennis over big data bundelen

Doelstelling is ook jong talent opleiden in digital business en big data.

27 november 2017

Doelstelling is ook jong talent opleiden in digital business en big data.

De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) starten een kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen. Een van de doelstellingen is het opleiden van jong talent op het gebied van digital business en big data om tegemoet te komen aan de dringende vraag vanuit de sector naar academisch geschoolde professionals.

In het kenniscentrum delen wetenschappers en ondernemers informatie en werken samen aan nieuwe kennis.

Het is de bedoeling dat regionale digitale ondernemingen kunnen profiteren van de wetenschappelijke kennis die binnen de universiteit aanwezig is, door middel van seminars en eendaagse workshops. ”Daarnaast gaan we samen met de NOO actuele vragen vanuit de digitale sector onderzoeken, benoemt de RUG een bijzonder hoogleraar Digital Business en starten we promotieonderzoeken op belangrijke digitale thema’s,” aldus directeur Peter Verhoef van het kenniscentrum.

Klaarstomen

Volgens Verhoef is een belangrijke missie van het kenniscentrum young professionals klaar te stomen voor een loopbaan in de digitale sector. “Daarom ontwikkelen we een multidisciplinair mastervak gericht op digitalisering. Studenten kunnen straks via het GDBC stagelopen bij vooraanstaande digitale bedrijven en onderzoek doen met behulp van data die noordelijke ondernemers beschikbaar stellen. Op die manier kunnen zij specifieke vaardigheden ontwikkelen en een speciale aantekening op hun masterdiploma verdienen.”

Op termijn zal de RUG een volledige multidisciplinaire masteropleiding in Digital Business en Analytics aanbieden. “Het aantrekkelijke aan deze nieuw op te zetten master is dat de expertise van twee faculteiten samenkomt met de praktijkkennis van de noordelijke digitale ondernemingen, bijvoorbeeld via gastcolleges, casussen en afstudeerstages.”

In het kenniscentrum werken de faculteiten Economie en Bedrijfskunde en Science and Engineering samen met het NOO. Zij worden financieel ondersteund door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), de provincie en de gemeente Groningen, Rabobank Noord-Nederland en netwerkorganisatie Bedrijvenvereniging West.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.