Management

Carriere
werk

Groeiende techreuzen zorgen voor tekort aan IT'ers in Londen

Start-ups merken gevolgen van 'oorlog om personeel'.

27 augustus 2021

Start-ups merken gevolgen van 'oorlog om personeel'.

Techgiganten zoals Apple, Facebook, Google en Amazon schalen hun activiteiten in Londen op, maar moeten steeds harder strijden om IT'ers aan te trekken. Dat meldt CNBC. Honderden IT-vacatures bij de bedrijven zijn niet vervuld. Dat heeft weer grote gevolgen voor start-ups die niet mee kunnen in de race om IT-talent.

De Amerikaanse bedrijven hebben momenteel al gezamenlijk tienduizenden technische mensen aan het werk in Londen. Er wordt bij enkele bedrijven bovendien flink uitgebreid, zo meldt CNBC.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is bezig met de bouw van een enorm complex in het centrum van Londen met ruimte voor zo’n 8.000 Google-medewerkers. Apple verhuist naar een nieuwe campus waar 1.400 medewerkers terechtkunnen. Facebook en Amazon openden niet al te lang geleden al grote kantoren in de stad.

Onvervulde vacatures

CBNC wierp een blik op de vacaturewebsites en stelt dat er honderden vacatures online staan voor onder meer softwareontwikkelaars en technische managers. Die ontwikkeling maakt het met name voor start-ups in Londen moeilijk om nog personeel te krijgen, meldt recruitment-specialist Oscar White.  "Voor start-ups met krappe budgetten, die sterk afhankelijk zijn van technologiebronnen als de belangrijkste factor voor groei, vormt dit een echte uitdaging. Er is meer vraag naar softwareontwikkelaars dan ooit tevoren, wat waarschijnlijk zal verslechteren naarmate er meer technische bedrijfscampussen in de stad verschijnen.”

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.