Loopbaan

Carriere
vacatures

Groei in IT-vacatures vlakt af

12 mei 2016
De sterke groei in IT-vacatures die 2015 kwartaal op kwartaal liet zien, vlakt af. Op arbeidsmarkt is nog steeds een groot tekort aan software-, applicatie- en web-ontwikkelaars. Maar de groei in vacatures stagneert.

Het aantal vacatures in de IT-sector groeit nog steeds, maar het gaat wel minder snel dan in 2015. Een uitzondering is het aantal vacatures voor hoogopgeleide IT’ers. Die nam in het eerste kwartaal van 2016 met 7 procent toe ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Opmerkelijk is dat werkgevers in hun concurrentiestrijd om kandidaten voor schaarstefuncties, zoals software-ontwikkelaars en databaseontwerpers en -ontwikkelaars, gemiddeld 14 procent hogere salarissen zijn gaan bieden. Dat blijkt uit een arbeidsmarktanalyse door uitzendbureau Yacht.

Salarissen stijgen fors

Er is nog steeds 'double digit' groei in vacatures voor IT-leidinggevenden (22 procent), bigdataspecialisten (17 procent) en web-, netwerk- en IT-technici (11 procent). Verder valt op dat de vraag naar systeemanalisten en -beheerders het laatste kwartaal met 4 procent kromp.

Hoewel de groei in vraag naar software-, applicatie- en webontwikkelaars stabiliseert, stijgen de salarissen fors met 13%. De schaarste in dit type vacatures blijft onverminderd groot en de markt reageert met het bieden van hogere salarissen. Dit geldt ook voor database-designers en -ontwikkelaars die zowel een sterke groei in het aantal vacatures van 17 procent maar ook in geboden salaris van (+15 procent) laat zien.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.