Development

Software-ontwikkeling

Green IT Amsterdam smeekt om samenwerking

1 april 2014
De Stichting Green IT Amsterdam roept op tot samenwerking om datacenters duurzamer te maken. Niet alleen in de regio Amsterdam, maar ook daarbuiten.

Vorige week kwam het zogeheten Hivos-rapport uit, waarin werd aangetoond dat datacentra zeer veel energie nodig hebben. Hivos is een ontwikkelingsorganisatie die met het rapport de dialoog wilde aangaan met de sector. Volgens Green IT Amsterdam is een discussie zinvol, maar moet er ook actief iets worden gedaan.

Initiatieven zijn er al

Anders dan het Hivos-rapport doet vermoeden, draagt de datacenterindustrie ook bij aan verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening.  Evoswitch datacenters en energieleverancier Nuon - beiden deelnemers in Green IT Amsterdam - hebben een eerste stap gezet. Nuon zal de komende drie jaar groene stroom leveren aan Evoswitch, opgewekt op Nederlandse bodem.

Uitstralingseffect

Green IT Amsterdam werkt samen met meer dan 50 partners aan allerlei oplossingen voor energie-efficiënte operaties, met als resultaat een sterke lokale datacenterindustrie die investeert in groene oplossingen. Deze samenwerking tussen datacenters, IT-leveranciers, energiespecialisten en kennisinstellingen is een platform voor open innovatie waar kennis en expertise geclusterd wordt. De  ICT wordt ook ingezet om andere domeinen, zoals de gebouwde omgeving of mobiliteit, groener te maken.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.