Development

Software-ontwikkeling

Gratis Microsoft clouddiensten tot 120.000 dollar per starter

18 juni 2015
Microsoft biedt startups vanaf 1 juli tot 120.000 dollar aan waardebonnen voor het gebruik van diensten op het Windows Azure-platform.

Per maand wordt voor 10.000 dollar waardebonnen toegekend aan startups die 'zich daartoe kwalificeren'. Het gaat om startende bedrijven die in de ogen van Microsoft kunnen uitgroeien tot de klanten die Microsoft graag wil hebben: grote multinationals die grootverbruiker zijn van Microsofts kernactiviteiten.

Het initiatief van Microsoft is gedeeltelijk en defensieve zet. Ook Amazon Web Services (AWS) en Google hebben een dergelijk aanbod maar deze budgetten zijn beperkt tot 100.000 dollar.

Uitbreiding van lopend programma

Microsoft hangt het nieuwe programma onder het BizSpark-label en noemt het BizSpark Plus. Microsoft startte het BizSpark-programma in 2008 om startende ondernemers met een webgebaseerde dienstverlening op weg te helpen. In dit programma krijgen zij ondersteuning en kunnen zij zich kwalificeren voor 750 dollar aan waardebonnen per maand voor Azure-diensten over een periode van maximaal drie jaar.

Om voor BizSpark Plus in aanmerking te komen, gelden extra voorwaarden. Zo moeten de starters zich laten begeleiden door een incubator of accelerator die een samenwerking met Microsoft heeft. Het bedrijf heeft 150 van dat soort adviseurs en risico-investeerders over de wereld.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.