Loopbaan

Cloud
Gratis programmeerschool opent begin 2020 tweede vestiging in Zaanstad

Gratis codeerschool opent tweede vestiging in Zaanstad

Techgrounds voert momenteel gesprekken in Utrecht, Rotterdam en Limburg om nog meer vestigingen te openen.

12 december 2019

Techgrounds voert momenteel gesprekken in Utrecht, Rotterdam en Limburg om nog meer vestigingen te openen.

TechGrounds, onder andere een gratis programmeerschool, opent een tweede vestiging in de wijk Poelenburg in Zaanstad. Vandaag gaan de deuren van de eerste locatie aan het Osdorpplein in Amsterdam open. Volgend jaar zullen meer vestigingen volgen door het hele land, het initiatief voert gesprekken in Utrecht, Rotterdam en Limburg.

Deelnemers startten half oktober met TechGrounds. Het initiatief komt voort uit de Brusselse codeerschool, incubator en werkplek Molengeek. Dit initiatief geeft bewoners de mogelijkheid een idee uit te werken tot een eigen bedrijf of te leren programmeren. Ongeacht leeftijd, achtergrond, opleiding, geslacht of competentie. Het biedt een laagdrempelige kans om de techwereld in te stromen. Eerder maakte TechGrounds bekend in Amsterdam samen te werken met Amazon Web Services (AWS re/Start) waardoor deelnemers zich kunnen laten opleiden tot AWS Junior Cloud Operator. TechGrounds vestigt zich door Nederland in kwetsbare wijken.

 

In Poelenburg zullen ook weer twee profielen worden aangeboden, zegt een van de oprichters Ruben Nieuwenhuis. Daarvoor worden nu gesprekken gevoerd met IT-leveranciers of zij, net als AWS, een opleidingsprogramma aan het initiatief willen verbinden. Welke profielen dat zullen zijn, ligt aan de vraag in de markt, zegt Nieuwenhuis. “We voeren gesprekken met de lokale markt om te ontdekken waar de vraag naar IT’ers is en waar de mismatch zit. Het gaat niet alleen om aantallen, er moet een balans zijn tussen verschillende zwaartes van functies in een regio. Wij leiden op tot junior, daar moet dan de vraag naar zijn. Het gaat om techpersoneel voor alle industrieën.”

Linking pin

Volgens Nieuwenhuis is er veel belangstelling uit het hele land. Er zijn al gesprekken gevoerd in Rotterdam en in de regio Parkstad in Limburg. Om een initiatief goed te kunnen laten landen moet er niet alleen worden samengewerkt met politiek en lokale partners, er moet ook een lokale linking pin zijn in de regio. “Dat is een kartrekker die de regio goed kent en ook goed bekend is in de regio”, zegt Nieuwenhuis.

In Amsterdam zijn inmiddels de eerste 24 studenten gestart. Deze kandidaten zijn eind januari klaar met hun opleiding. Daarna worden ze aan een werkgever gekoppeld, zoals Booking.com, Rabobank, Randstad, PostNL, HEMA, Mobiquity en Dept. Zo komen ze in een traineeprogramma. Dat duurt een half jaar. Na afloop moeten de kandidaten klaar zijn om aan de slag te gaan als programmeur of cloudengineer. TechGrounds heeft de steun van Booking.com, Rabobank, TomTom, JPMorgan, opleidingsfonds CA-ICT, de gemeente Amsterdam, UWV, Europese Unie.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.