Overslaan en naar de inhoud gaan

Google's Snapchat-kloon Youtube Stories sterft stille dood

Google gaat de Snapchat-kloon YouTube Stories uitfaseren. De tool werd in 2018 gelanceerd om te dienen als een alternatief voor het succesvolle Snapchat. Op 26 juni kunnen gebruikers voor het laatst een verhaal uploaden.
YouTube logo

YouTube Stories, een product van Google, wordt door gebruikers volgens techwebsite Ars Technica vaak over het hoofd gezien. YouTube Stories zijn alleen beschikbaar op mobiele apparaten. YouTube-gebruikers krijgen bij het bezoeken van een kanaal-pagina een ‘Stories-tabblad’ waar verhalen worden getoond. Ook kunnen ze verschijnen in feeds van abonnees van de YouTube-kanalen. De verhalen worden na zeven dagen automatisch verwijderd. Het aantal videoweergaven bleek daardoor vaak beperkt, schrijft de website.

YouTube is momenteel de grootste videowebsite ter wereld en kent nog weinig organische groei. Het platform probeert nieuwe videowebsites die kijkminuten ‘stelen’ vaak te klonen. Zo werd in 2015 YouTube Gaming opgericht, een kloon van Twitch dat een platform is voor gaming-livestreams. Deze werd in 2019 alweer stopgezet.

YouTube Originals kwam in 2016, als een manier om het toen snel groeiende Netflix te evenaren, waarbij YouTube Hollywood-stijl voor Premium-abonnees shows produceerde met populaire YouTubers. Deze kopie werd in 2022 de nek omgedraaid.

TikTok-kloon

De laatste kloon-poging is YouTube Shorts, dat TikTok nabootst. Dit is een op mobiel gericht videoformaat met hapklare video’s waar gebruikers doorheen kunnen bladeren, net zoals bij TikTok. Het principe is nagenoeg hetzelfde als Stories, alleen dan met verschillende tekst- en filteropties. Het verschil is dat YouTube-Shorts niet automatisch vervallen. Volgens Ars Technica hoopt YouTube Shorts in te springen op het moment dat TikTok verboden wordt in de Verenigde Staten.
 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in