Innovatie & Strategie

Personal Tech
Pixel 4

Google's Pixel laat scherminkeping weer varen

Google stapt voor zijn nieuwste smartphone af van de 'iPhone-inkeping'.

© Google
15 oktober 2019

Google stapt voor zijn nieuwste smartphone af van de 'iPhone-inkeping'.

Android-maker Google heeft zijn nieuwste model eigen smartphone gepresenteerd. De Pixel 4, die ook in een grotere XL-uitvoering komt, heeft diverse interne verbeteringen. Extern valt direct op dat de inkeping bovenaan het scherm, zoals de Pixel 3 en Apple's iPhone X hebben, nu  weer 'uit' is. De twee Pixel 4-modellen hebben een wat dikkere bovenrand waar de frontcameralens in zit.

Op het Made by Google '19 evenement heeft ads-bedrijf Google zijn nieuwste hardwareproducten onthuld. Daaronder naast de Pixelbook Go, die browserbesturingssysteem Chrome OS draait, ook een tweetal Nest-apparaten en de Pixel 4-smartphone. Laatstgenoemde komt in twee maten: gewoon en extra groot. Bij deze hardware heeft Google ook de volgende generatie van zijn virtuele assistent Google Assistent gelanceerd, die dankzij speciale zelfontworpen chips gedeeltelijk op het Android-toestel draait.

Google versus Apple versus Microsoft

Sommige details over de dinsdagavond onthulde Google-producten waren vooraf al uitgelekt. Net zoals eerder al bij concurrenten Apple en ook Microsoft telkens is gebeurd. Laatstgenoemde techbedrijf wist laatst nog wel te verrassen: met een een dubbelscherms smartphone in zijn Surface-productlijn. Dat toestel komt pas eind volgend jaar uit en draait niet Microsofts eigen Windows, maar Google's Android. De meer traditioneel uitziende Pixel 4 en 4 XL komen eind deze maand uit, weet Thurrott.com te melden.

In die twee Android-toptoestellen maken diverse cameravernieuwingen hun debuut, dankzij hardware- maar ook softwareverbeteringen. Google lijkt hiermee op sommige vlakken Apple de loef af lijkt te steken. De iPhone-maker lijkt ook door de Android-maker op de korrel genomen met zijn nieuwe Pixelbook Go. Die Chromebook van Google zelf bevindt zich aan de bovenkant van de laptopmarkt; qua design maar niet helemaal qua instapprijs. Dit in tegenstelling tot Apple's MacBooks waar deze 2019 Pixelbook zich ook tegen afzet met een robuust, stofbestendig toetsenbord en een touch-scherm, merkt Ars Technica op.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.