Beheer

IT beheer
Chromebook

Google zweept ook updates Chrome OS op

In navolging van browser krijgt OS vaker verbouwing.

© Google
14 juni 2021

In navolging van browser krijgt OS vaker verbouwing.

Google schakelt niet alleen voor Chrome over naar een vierwekelijks updateritme: ook zijn browserbesturingssysteem gaat in de versnelling. Chrome OS, wat is gebaseerd op Linux krijgt straks elke vier weken nieuwe functies, bugfixes en securitypatches. Een uitzondering voor bedrijfsleven en onderwijs is wel mogelijk.

Het nieuwe, verhoogde updatetempo gaat voor Chrome OS in tegen het einde van dit kalenderjaar. Google spreekt in een blogpost van het vierde kwartaal. De dan uitkomende M96-release van het computerbesturingssysteem geeft het startschot.

Gebruikers en beheerders die niet zitten te wachten op elke 4 weken een update voor het browser-OS krijgen van Google nog wel een uitweg aangeboden. Het bedrijf gaat met ingang van Chrome OS M96 ook een nieuw releasekanaal introduceren, wat dan een updatetempo van 6 maanden heeft. Verbouwingen aan het het besturingssysteem voor Chromebooks komen dan dus elk half jaar uit.

'Later meer'

Deze uitzondering geldt voor grootzakelijke gebruikers en onderwijsinstellingen. Meer details daarover, bijvoorbeeld hoe beheerders dan gebruikers in hun organisatie hierheen omschakelen, volgen later nog.

De versnelling in het updateritme voor Chrome OS volgt op de overschakeling van de Chrome-browser naar een vierwekelijks tempo. Google's browser gaat in het derde kwartaal dit jaar over; met de M94-release, kondigt de ads-firma aan in de blogpost. De eerst geplande staande M95-release voor Chrome OS wordt overgeslagen.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.