Overslaan en naar de inhoud gaan

Google zoekt nu ook video's in TikTok en Instagram

Google test een nieuwe toevoeging aan de zoekresultaten genaamd 'Short Videos', die aan de zoekopdracht gerelateerde filmpjes uit sociale media toont. De test vindt plaats op een beperkt aantal smartphones. Bij het doorklikken op zo'n video opent deze in de browser en niet in de app van het betreffende sociale kanaal. Google kan op deze manier bezoekers langer op het eigen platform houden.
© Flickr
Flickr

In de carrousel verschijnen afgezien van video's van TikTok en Instagram ook filmpjes van de Indiase TikTok-concurrent Trell, van Googles eigen Tangi project en van YouTube, ontdekte TechCrunch. Short Videos lijkt wat op Google Stories, maar onderscheidt zich door de inhoud. Google Stories werd in oktober dit jaar geïntroduceerd en toont in de zoekmachineresultaten videomateriaal van bekende nieuwskanalen zoals de USA Today, Forbes, Vice en zo'n 2.000 andere nieuwssites. Short Videos beperkt zich nadrukkelijk tot bewegend beeld uit sociale media.

Het is niet duidelijk of Google een formele relatie is aangegaan met TikTok en Instagram (Facebook) om deze nieuwe toevoeging mogelijk te maken. Dat is wel het geval met Twitter, waar Google als sinds 2015 mee samenwerkt om publiek toegankelijke Tweets te indexeren.

Uit het antwoord op de vragen die TechCrunch stelde aan Google, blijkt dat Short Videos nog in een premature fase verkeert. Officieel wil het bedrijf geen commentaar geven, maar de woordvoering gaf aan dat er tests worden uitgevoerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in