Overslaan en naar de inhoud gaan

Google zet mes in Android Things

Google heeft het mes gezet in de ambities een uniform platform te creëren voor het Internet of Things (IoT) onder de merknaam Android Things.
Android mascotte
© Google
Google

In een officiële blogpost kondigt Dave Smith - developer advocate for IoT - aan dat het bedrijf het nieuwe platform vooral gaat richten op de samenwerking met de producenten van smart speakers en smart displays.

Smith benadrukt dat Android Things nog altijd een platform blijft voor het experimenteren met slimme genetwerkte apparaten, bijvoorbeeld op basis van hardware als de NXP i.MX7D en de Raspberry Pi 3B. Maar de focus van de ontwikkeling van Android Things gaat naar het creëren van een platform voor OEM-partners die apparaten produceren in de bovengenoemde categorieën.

IoT-basis lastiger dan gedacht

Android Things werd in december 2016 aangekondigd als een platform waarop developers voor een breed scala aan IoT-apparaten kunnen ontwikkelen, zoals slimme robotjes en3D-printers. De officiële introductie van het platform liet echter twee jaar op zich wachten en naar nu blijkt voor een heel beperkte set apparaten.

Het lijkt er op dat het ontwikkelen van zo'n breed platform ingewikkelder is dan aanvankelijk gedacht. Android Things was zelf al een afgeslankte versie van het project Brillo uit 2015 dat echt een universeel IoT-platform zou moeten opleveren. In januari kondigde Google ook Assistant Connect aan, dat Google Assistant een mogelijkheid om deze slimme assistent toe te voegen aan allerlei consumentenapparatuur.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in