Overslaan en naar de inhoud gaan

Google wipt 'pad' uit adresbalk van Chrome

In een bèta-versie van Chrome zit een routine die het internetadres van webpagina maskeert zodra de pagina is geladen. Het doel is niet helemaal duidelijk.
URL
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

De routine vervangt het lange internetadres door dat van de hoofdpagina, in dit geval www.agconnect.nl. Wanneer de gebruiker toch het volledige adres wil zien, is een klik op de adresbalk voldoende om het geheel weer te tonen, dus in dit geval www.agconnect.nl/artikel/google-wipt-pad-uit-adresbalk-van-chrome.

De nieuwe eigenschap zit nu nog wat verborgen in de developerversie van Chrome, ontdekte Android Police. Je moet in de chrome://flags zoeken naar "Omnibox UI Hide Steady-State URL Path, Query, and Ref".

Volgens Ars Technica past de nieuwe eigenschap in de strategie van Google. Het bedrijf wil eigenlijk al jaren af van de URL-balk omdat het in de ogen van het bedrijf geen goed manier is om een webidentiteit weer te geven. Chrome verbergt al het 'http'of 'https'-voorvoegsel van het adres.

Alle eigenschappen die onder chrome://flags te vinden zijn, verkeren nog in het bèta-teststadium. Die halen niet allemaal de definitieve versie in Chrome, maar veel wel. Houd dus binnenkort de veranderingen in de URL-balk in de gaten, misschien al met de introductie van Chrome 85.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in