Beheer

Personal Tech

Google weet precies waar je geweest bent

22 juli 2015
Kun je niet meer op de naam komen van dat leuke restaurant waar je vorig jaar in Parijs geweest bent? Google weet het nog wel, en wil je nu desgewenst ook helpen herinneren waar dat was.

Dat bijhouden van plaatsdetails die je na verloop van kortere of langere tijd ontglippen, kan met de dienst Timeline, die Google gisteren onthulde. 'Heb je ooit de behoefte gevoeld om makkelijk al die plaatsen te onthouden waar je geweest bent, of het nu een museum is dat je tijdens je laatste vakantie bezocht of die leuke bar waar je enkele maanden terug toevallig terecht kwam? Nu, vanaf vandaag kan Google Maps helpen', blogt productmanager Gerard Sanz van Google bij de introductie van Timeline.

Timeline vereist wel dat de eigenaar van het account gekozen heeft voor het opslaan van zijn locatiegeschiedenis. Maar als die keuze gemaakt is, houdt Google precies bij waar je allemaal geweest bent. Volslagen privé en alleen zichtbaar voor de eigenaar van het account, zegt Sanz erbij. En je kunt je geschiedenis ook bewerken. Locaties kunnen desgewenst stuk voor stuk verwijderd worden of een andere naam krijgen, en het is ook mogelijk om in één keer een hele dag te wissen, of je volledige geschiedenis.

Vraag blijft wel of Google in dat geval de gegevens echt wijzigt c.q. wist. Want de mate van detail waarmee Google je gangen nagaat en vastlegt als je je locatie laat volgen, heeft beslist enge kantjes.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.