Beheer

Netwerken

Google verfijnt zoeken met neurale netwerken

13 maart 2013
Google heeft het DNNresearch overgenomen, een recente spinoff van de University of Toronto die zich toelegt op de inzet van neurale netwerken bij spraakherkenning, computer vision en taalbegrip.

Google neemt met DNNresearch de drie werknemers over, de hooggetalenteerde hoogleraar Geoffrey Hinton en twee van zijn studenten waar hij het bedrijf mee opzette. De website van het bedrijf is even mysterieus als het onderwerp waar zij aan werken: een zwart vlak met alleen de naam van DNNresearch.

Hoeveel Google betaalt voor het 1 jaar oude bedrijfje is niet bekendgemaakt. Hinton gaat zijn tijd verdelen tussen de Universiteit van Toronto en de campus van Google in Mountain View.

Zoekalgoritmen verbeteren

Google wil de neurale netwerktechnieken inzetten om de zoekalgoritmen te verbeteren. Zo zouden onderdelen van geluidsfragmenten en afbeeldingen beter te vinden zijn en tilt de technologie gezichtsherkenning naar een hoger plan. Google heeft al langer interesse in gezichtsherkenning. Het bedrijf nam onlangs ook al Viewdle over dat een aantal patenten op dit gebied bezit.

De drie oprichters geven meer inzicht in hun werk in een recent wetenschappelijk artikel.Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.