Google Street View wekt toorn Brits dorp

3 april 2009
Het Britse dorp Broughton blijft vooralsnog een witte vlek in Google Street View. Toen de auto met camera van het internetbedrijf door de straten reed, vlogen de dorpsbewoners naar buiten om de auto te stoppen en belden ze de politie.
Dat berichtte de Britse krant The Times vrijdag. Google Street View wil foto's van iedere straat ter wereld laten zien. Daarvoor rijdt een auto met een enorme camera op het dak om foto's te maken van de omgeving inclusief de aanwezige personen.

"Hoe durft iemand een foto van mijn huis te maken zonder mijn toestemming?'', aldus een boze Brit uit Broughton. "We hebben in het dorp de afgelopen zes weken al drie inbraken meegemaakt. Als onze huizen overal te zien zijn is het een uitnodiging voor andere criminelen om toe te slaan.''

De belangengroep Privacy International onderneemt stappen om te proberen Google Street View van internet te halen.

Google heeft al vele honderden foto's van internet moeten halen na klachten over schending van de privacy. Zo zijn foto's ontdekt van een kotsende man, iemand die een seksshop verlaat en iemand die gearresteerd werd op het moment dat de Google-auto voorbijreed.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.