Development

Security
URL

Google stopt met wegpoetsen adres in URL-balk van Chrome

Maskeren heeft niet het beoogde effect.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Chris Dlugosz
14 juni 2021

Maskeren heeft niet het beoogde effect.

Google werkt al geruime tijd aan een poging het webverkeer veiliger te maken door na het laden van een pagina in Chrome de informatie in de adresbalk te maskeren. Het bedrijf concludeert nu dat de pogingen geen succes zijn en stopt het experiment.

Het idee was dat door de structuur van een website te verbergen, het voor bezoekers sneller duidelijk was dat ze op een malafide website terecht waren gekomen. Maar uit onderzoek is gebleken dat het vereenvoudigen van de URL geen significante effecten heeft op de statistieken.

Het weghalen van de adresinformatie leidde ook tot nogal wat protesten omdat het kopiëren van een webadres of het terugnavigeren vanuit een dieplink naar bovenliggende pagina's veel moeilijker werd.

Google-engineer Emiliy Stark schreef gisteren op de Chromium-bugblog dat het bedrijf nu afziet van het opnemen van de URL-vereenvoudiging in de hoofdtak van Chromium. Het was een kort statement dat werd opgepikt door Android Police.

Google is overigens niet de enige browserproducent die gebruik maakt van URL-verkorting. Ook de Safari-browser van Apple zet deze methodiek in.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 14 juni 2021 16:31

Lijkt me inderdaad super irritant, en eerder onveiliger.

Gelukkig gebruik ik toch al geen Chrome.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.