Management

Apps
Google

Google stopt met gratis versie G Suite

Gebruikers moeten overstappen naar Workspace, en dan betalen.

© Google
20 januari 2022

Gebruikers moeten overstappen naar Workspace, en dan betalen.

Gebruikers van de oude versie van Google's productiviteits-SaaS G Suite moeten binnen een half jaar overstappen naar een betaald Workspace-pakket. Per 1 juli is het niet meer mogelijk om het gratis legacy-pakket van de Google-diensten te gebruiken.

Voor nieuwe gebruikers geldt al langer dat zij geen gebruik meer kunnen maken van de gratis versie van Google G Suite. Inmiddels heeft Google een mail verstuurd aan klanten waarin het aankondigt welke veranderingen het gaat doorvoeren. Per 1 mei moeten beheerders van een gratis G Suite-pakket overstappen naar Google Workspace, dat nog tot 1 juli gratis kan worden gebruikt.

Daarna moet er betaald worden voor de diensten. Wie zelf geen pakket kiest wordt door Google overgezet naar een pakket dat het beste past op basis van hun gebruik, zo meldt het bedrijf op zijn eigen blog

Wel paar uitzonderingen

Bij het oude abonnement, dat in 2006 voor het eerst werd aangeboden, werden onder meer Gmail en Calendar gebundeld voor scholen, om gratis te gebruiken. Later kwamen daar ook Google Docs en Google Meet bij. Gratis gebruik was voor nieuwe gebruikers al sinds 2012 niet meer mogelijk.

Er gelden wel uitzonderingen. Scholen en non-profitorganisaties die een gratis versie gebruiken van Google G Suite voor onderwijs en non-profitorganisaties kunnen dit blijven doen zonder dat de service gewijzigd wordt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.