Beheer

Netwerken
Google look

Google stopt heel snel met Picasa

De online fotoalbums van Google Picasa behoren zeer binnenkort tot het verleden.

13 februari 2016

De online fotoalbums van Google Picasa behoren zeer binnenkort tot het verleden.

Google ziet het niet meer zitten om twee fotodiensten in de lucht te houden (Picasa naast het eigen Google Photos) en daarom gaat de stekker er uit.

Half maart wordt de desktop-applicatie al gestaakt en op 1 mei moet hetzelfde zijn gebeurd met de online fotoalbums. Gebruikers worden doorverwezen naar Google Photos. De Picasa desktop-applicatie, die ook dient voor het ordenen en beheren van foto's op de harde schijf van de gebruiker, zal na 15 maart niet meer te downloaden zijn. Mensen die de applicatie al hebben kunnen er nog wel verder mee werken, de code wordt echter niet meer ondersteund.

Blog

De bekendmaking gebeurde vrijdag op het eigen fotoblog van Google. Picasa kwam 12 jaar geleden in handen van Google, toen het de fotodienst overnam van Lifescape. Picasa kende al snel een grote schare gebruikers en Google had een redelijk groot marktaandeel, dat wel verdedigd moest worden tegen concurrenten zoals fotodienst Flickr. Het Canadese Ludicorp bedacht Flickr en in 2005 werd de fotodienst overgenomen door Yahoo!

Aarzeling

Al bij de introductie van Google Photos vroegen gebruikers zich af wat dat ging betekenen voor Picasa. Google heeft lang nagedacht over de toekomstperspectieven van Picasa, maar kwam toen tot de conclusie dat het steken van energie tijd en geld in twee projecten toch niet de juiste weg was.

Coulant

In het blog verklaart Google dat het voor gebruikers onwelkom nieuws is dat Picasa ermee ophoudt. Om de schok niet al te groot te maken krijgen de gebruikers ruim de tijd om hun foto's over te zetten naar Google Photos. Deels wordt dit automatisch gedaan, door een migratie van de foto's op de achtergrond naar Google Photos.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Tineke Kleijweg 24 februari 2017 10:53

Nog steeds mis ik Picasa. Google photos vind ik geen goede vervanging. Ik wil zelf albums maken dat hoeft google niet voor mij te doen. Ook ben ik niet de enige vele met mij missen Picasa!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.