Beheer

Windows 10
G Suite Windows 10

Google pakt Windows-beheer op

Google breidt kantoorpakket uit om ook Windows 10 te beheren.

© Google
28 april 2020

Google breidt kantoorpakket uit om ook Windows 10 te beheren.

Gebruikers van de zakelijke beheertools in de G Suite kunnen daarmee nu ook apparaten met Windows 10 beheren en beveiligen. Voorheen was dit beperkt tot apparaten met Googles eigen Android en Chrome, Apples iOS, en de Jamboard-schermen van Google. De uitbreiding om ook Windows 10 te omvatten, brengt ook single sign-on (sso) wat inloggen met een Google-account op Microsofts pc-platform mogelijk maakt.

Beheerders die voor hun organisatie G Suite gebruiken, kunnen daarmee nu ook grip hebben op Windows 10. Dit omvat naast inloggen door eindgebruikers ook instellingen voor bestandsopslag, encryptie, update-regels voor het besturingssysteem en het op afstand wissen van bedrijfsdata. Dankzij sso hoeven gebruikers niet langer eerst in te loggen op Windows om dan in te loggen op Google-diensten als Drive en Docs.

Bijna 2 jaar in de maak

Voor beheerders biedt de uitbreiding van G Suite mogelijkheden om Googles technologie voor accountkaping en verdacht inloggedrag te benutten. De leverancier belooft hiermee vereenvoudigd beheer voor apparaten, betere beveiliging en groter gebruiksgemak. Google zet de nieuwe mogelijkheden uiteen in een blogpost. Aan deze omarming van Windows 10 is al bijna twee jaar gewerkt, weet ZDnet te melden.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.