Overslaan en naar de inhoud gaan

Google pakt Windows-beheer op

Gebruikers van de zakelijke beheertools in de G Suite kunnen daarmee nu ook apparaten met Windows 10 beheren en beveiligen. Voorheen was dit beperkt tot apparaten met Googles eigen Android en Chrome, Apples iOS, en de Jamboard-schermen van Google. De uitbreiding om ook Windows 10 te omvatten, brengt ook single sign-on (sso) wat inloggen met een Google-account op Microsofts pc-platform mogelijk maakt.
Google-inlog op Windows 10
© Google
Google

Beheerders die voor hun organisatie G Suite gebruiken, kunnen daarmee nu ook grip hebben op Windows 10. Dit omvat naast inloggen door eindgebruikers ook instellingen voor bestandsopslag, encryptie, update-regels voor het besturingssysteem en het op afstand wissen van bedrijfsdata. Dankzij sso hoeven gebruikers niet langer eerst in te loggen op Windows om dan in te loggen op Google-diensten als Drive en Docs.

Bijna 2 jaar in de maak

Voor beheerders biedt de uitbreiding van G Suite mogelijkheden om Googles technologie voor accountkaping en verdacht inloggedrag te benutten. De leverancier belooft hiermee vereenvoudigd beheer voor apparaten, betere beveiliging en groter gebruiksgemak. Google zet de nieuwe mogelijkheden uiteen in een blogpost. Aan deze omarming van Windows 10 is al bijna twee jaar gewerkt, weet ZDnet te melden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in