Overslaan en naar de inhoud gaan

Google ontwikkelt bril voor augmented reality

Brillen waarin zicht en scherminformatie worden samengevoegd zijn al eerder vertoond, maar Google claimt er in te zijn geslaagd de schermfunctie onder te brengen in een zodanig kleine component dat deze in het dagelijks sociaal verkeer nauwelijks nog als storend kan worden ervaren.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De technologiegigant droomt zich dan ook al af over praktische functies in de sfeer van augemented reality: de bril zou zijn drager in tal van situaties de weg kunnen wijzen door visuele informatie toe te voegen aan het normale beeld van de werkelijkheid. Variërend van route-informatie - in winkels, op vliegvelden en op straat - tot aanwijzingen bij bezigheden in de keuken of op het werk.

Op z'n 'plus'-site geeft Google een beeld van hoe het zich de toekomst voorstelt. In het begeleidende You-Tubeflimpje wordt de bril min of meer neergezet als een extra interface voor de smartphone, met behalve geoinformatie ook weerberichten, agenda- en contactgegevens. De digitale informatie wordt via een displaymodule, op enige centimeters afstand schuin boven het rechter brillenglas, in het zicht van de gebruiker geprojecteerd. Behalve dat de bril informatie aanbiedt, zou ze ook in staat zijn aanwijzingen van de drager op te pikken, onder meer via een ingebouwde microfoon.

Google hoopt met de bekendmaking van 'Project Glass' reacties uit te lokken die van nut zijn voor de verdere ontwikkeling van de bril. Over de termijn waarop de Google-bril commercieel beschikbaar zou kunnen komen of over de verwachtte kostprijs wordt niets gemeld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in