Google ontwikkelt bril voor augmented reality

5 april 2012
Google werkt aan de ontwikkeling van 'augmented reality'-bril, die er voldoende redelijk uitziet om je mee in het openbaar te vertonen.

Brillen waarin zicht en scherminformatie worden samengevoegd zijn al eerder vertoond, maar Google claimt er in te zijn geslaagd de schermfunctie onder te brengen in een zodanig kleine component dat deze in het dagelijks sociaal verkeer nauwelijks nog als storend kan worden ervaren. De technologiegigant droomt zich dan ook al af over praktische functies in de sfeer van augemented reality: de bril zou zijn drager in tal van situaties de weg kunnen wijzen door visuele informatie toe te voegen aan het normale beeld van de werkelijkheid. Variërend van route-informatie - in winkels, op vliegvelden en op straat - tot aanwijzingen bij bezigheden in de keuken of op het werk.

Op z'n 'plus'-site geeft Google een beeld van hoe het zich de toekomst voorstelt. In het begeleidende You-Tubeflimpje wordt de bril min of meer neergezet als een extra interface voor de smartphone, met behalve geoinformatie ook weerberichten, agenda- en contactgegevens. De digitale informatie wordt via een displaymodule, op enige centimeters afstand schuin boven het rechter brillenglas, in het zicht van de gebruiker geprojecteerd. Behalve dat de bril informatie aanbiedt, zou ze ook in staat zijn aanwijzingen van de drager op te pikken, onder meer via een ingebouwde microfoon.

Google hoopt met de bekendmaking van 'Project Glass' reacties uit te lokken die van nut zijn voor de verdere ontwikkeling van de bril. Over de termijn waarop de Google-bril commercieel beschikbaar zou kunnen komen of over de verwachtte kostprijs wordt niets gemeld.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.