Overslaan en naar de inhoud gaan

Google neemt Dordts softwarebedrijf over

Het softwarebedrijf Cornerstone Technology uit Dordrecht komt in handen van Google. Dat maakt de Amerikaanse techgigant bekend op zijn blog, zonder een overnamesom te vermelden. Met de aankoop hoopt Google zijn aanbod van cloudtechnologie te versterken.
Thomas Kurian
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Cornerstone legt zich toe op hulp bij het verplaatsen van IT-systemen van ondernemingen naar de cloud. Clouddiensten worden steeds belangrijker voor Alphabet, het moederbedrijf van Google. Nu de stijging van advertentie-inkomsten lijkt af te vlakken, wordt deze divisie een belangrijke aanjager van groei.

Makkelijkere overstap

De diensten die Cornerstone levert, bestaan onder andere uit het in kaart brengen het centrale IT-systeem dat ondernemingen ter plekke beheren. Dit vergemakkelijkt uiteindelijk de overstap naar cloudsoftware. Ook automatiseert het bedrijf de verhuizing van data naar de cloud.

De overname is het gevolg van een strategie die een jaar geleden is ingezet door Thomas Kurian, hoofdverantwoordelijke voor Googles cloudactiviteiten. Hij heeft na zijn aantreden het management van Google overtuigd dat de achterstand op AWS en Microsoft met betrekking tot zakelijke clouddiensten opgelost moet worden met het binnenhalen van externe expertise en contacten in de doelgroep.

Onder de leiding van Kurian steeg de omzet van Googles cloudbusiness in het vierde kwartaal naar 8,92 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog 5,84 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in