Management

Branche
Thomas Kurian

Google neemt Dordts softwarebedrijf over

Cornerstone Technology is gespecialiseerd in verhuizingen naar de cloud.

Thomas Kurian © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Hartmann Studios
20 februari 2020

Cornerstone Technology is gespecialiseerd in verhuizingen naar de cloud.

Het softwarebedrijf Cornerstone Technology uit Dordrecht komt in handen van Google. Dat maakt de Amerikaanse techgigant bekend op zijn blog, zonder een overnamesom te vermelden. Met de aankoop hoopt Google zijn aanbod van cloudtechnologie te versterken.

Cornerstone legt zich toe op hulp bij het verplaatsen van IT-systemen van ondernemingen naar de cloud. Clouddiensten worden steeds belangrijker voor Alphabet, het moederbedrijf van Google. Nu de stijging van advertentie-inkomsten lijkt af te vlakken, wordt deze divisie een belangrijke aanjager van groei.

Makkelijkere overstap

De diensten die Cornerstone levert, bestaan onder andere uit het in kaart brengen het centrale IT-systeem dat ondernemingen ter plekke beheren. Dit vergemakkelijkt uiteindelijk de overstap naar cloudsoftware. Ook automatiseert het bedrijf de verhuizing van data naar de cloud.

De overname is het gevolg van een strategie die een jaar geleden is ingezet door Thomas Kurian, hoofdverantwoordelijke voor Googles cloudactiviteiten. Hij heeft na zijn aantreden het management van Google overtuigd dat de achterstand op AWS en Microsoft met betrekking tot zakelijke clouddiensten opgelost moet worden met het binnenhalen van externe expertise en contacten in de doelgroep.

Onder de leiding van Kurian steeg de omzet van Googles cloudbusiness in het vierde kwartaal naar 8,92 miljard dollar. Een jaar eerder was dat nog 5,84 miljard dollar.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.