Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Meet krijgt optie om eigen videostream te verbergen

Google Meet, de videobeldienst van Google, krijgt in de komende weken diverse nieuwe functies. Gebruikers kunnen met de videobeldienst straks bijvoorbeeld hun eigen videostream kleiner maken of helemaal verwijderen. Daarnaast gaat de dienst het beeld automatisch aanpassen als er sprake is van tegenlicht.
Google Meet
© Google
Google

Google schrijft in een blogbericht dat veel gebruikers melden dat ze zich beter kunnen concentreren en zich minder moe voelen als ze zichzelf niet zien als ze praten. Daarom wordt het mogelijk om de eigen videostream te vergroten of verkleinen, op een andere plek neer te zetten of om hem te verbergen. Wie zijn eigen videostream verbergt, kan de extra ruimte gebruiken om meer mensen in het videogesprek te zien.

Daarnaast wordt het mogelijk om een presentatie en de spreker te highlighten tijdens een vergadering, of meerdere sprekers tegelijkertijd. Ook blijven de namen van deelnemers altijd zichtbaar, meldt Google. 

Werken met tegenlicht

Google neemt ook diverse maatregelen om de kwaliteit van de audio en video te verbeteren in Meet. Zo kan Meet straks automatisch detecteren of de gebruiker last heeft van tegenlicht, waardoor hij of zij zelf niet goed zichtbaar is. Mocht dat het geval zijn, dan past Meet automatisch de helderheid uit om de zichtbaarheid van de gebruiker te verbeteren. Deze functie wordt in de komende weken uitgerold naar gebruikers wereldwijd.

Voor videovergaderingen onderweg komt er een Data Saver. Deze functie limiteert hoeveel data er verbruikt wordt via mobiele netwerken. Verder komt er een functie genaamd Autozoom, dat ervoor zorgt dat gebruikers beter zichtbaar zijn door op hen in te zoomen en ze in het midden van het view te tonen. 

Tot slot krijgt Meet op mobiele apparaten en op het web de optie om achtergronden te veranderen door video's. In eerste instantie komen er drie opties waaruit gekozen kan worden: een klaslokaal, een feestje en een bos. In de toekomst komen er meer video-achtergronden. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in