Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Maps krijgt incognito-modus

De incognito-modus van Google is al enige tijd te gebruiken binnen Chrome en YouTube, maar komt nu ook in Google Maps. Daarnaast wordt het mogelijk om de geschiedenis van de Google Assistant te verwijderen met een stemcommando.
Google Maps AR feature
© Google
Google

De Incognito-modus kan in de Maps-app ingeschakeld worden door op je profielfoto te klikken en tussen modi te wisselen. Als de functie ingeschakeld is, kan Maps de locaties en routes die je opzoekt niet bewaren of associëren met je account. Dat betekent ook dat er geen persoonlijke ervaringen in Maps mogelijk zijn.

De functie wordt deze maand uitgerold naar Android, schrijft Google in een blogbericht. iOS moet de Incognito-modus 'binnenkort' krijgen, al is niet duidelijk wanneer dat precies is. 

Meer privacy bij Assistant

Ook bij de Google Assistant worden functies toegevoegd met het oog op privacy. De spraakassistent krijgt ondersteuning om vragen te stellen over je privacy en om je privacy beter te beheren. Zo kun je de Assistant nu vragen hoe Google je data veilig houdt. 

Verder is het mogelijk om de spraakassistent opdracht te geven om de laatste spraakopdracht of alles wat je vorige week tegen haar hebt gezegd te verwijderen. Dit kan met een stemcommando, zonder dat er eerst een functie voor ingeschakeld moet worden. Het is niet mogelijk om met een stemcommando data van meer dan een week te verwijderen. Vraag je daar toch om, dan wordt je doorgestuurd naar de accountpagina waar dit wel kan. 

De nieuwe privacyfuncties in de Google Assistant worden vanaf volgende week uitgerold voor de Engelstalige versie van de spraakassistent. Volgende maand volgt ondersteuning voor andere talen. 

Automatisch verwijderen bij YouTube

Een laatste privacyfunctie richt zich op YouTube. Daar wordt het nu mogelijk om je geschiedenis automatisch te laten verwijderen na een specifieke periode. Geschiedenis kan verwijderd worden na 3 maanden, 18 maanden of als je het zelf verwijdert. Een dergelijke functie was al beschikbaar voor Location History en Web & App Activity. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in