Beheer

Cloud
cloud

Google maakt workloads schuiven tussen clouds makkelijker

Migreren naar het nieuwe open Anthos-platform wordt steeds makkelijker.

© Sogeti
31 juli 2019

Migreren naar het nieuwe open Anthos-platform wordt steeds makkelijker.

Google komt met een serie gereedschappen waarmee klanten eenvoudig VM's tussen verschillende clouds kunnen schuiven, bijvoorbeeld van Microsoft Azure naar Google Compute Engine (GCE) en van Google Compute Engine naar containers in Google Kubernetes Engine.

Gisteren kwam Migrate for Compute Engine beschikbaar in een bèta-versie om VM's te importeren in GCE vanuit Azure. Google had eerder deze toolset beschikbaar voor het migreren van VM's vanuit Amazon EC2 naar GCE.

Om makkelijker virtual machines te migreren vanuit Google Compute Engine of het eigen datacentrum naar containers verschijnt binnenkort Migrate for Anthos in een bèta-versie. Anthos is een open platform dat Google in april introduceerde. Het stelt klanten in staat een applicatie een keer te te richten en deze vervolgens op verschillende infrastructuren te gebruiken, bijvoorbeeld in het eigen datacentrum, in de Google Cloud, maar ook op de publieke clouds van derden zoals Microsoft Azure en Amazon AWS.

Google heeft ook Traffic Director beschikbaar gemaakt op het Anthos-platform. Hiermee kunnen vanuit één programma de configuratie, beleidsregels en allerlei andere netwerkfuncties zoals loadbalancing en traffic splitting worden geregeld.

 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.