Innovatie & Strategie

Klantinteractie

Google laat je ondoordacht verzonden Gmailtje ongedaan maken

24 juni 2015
Wie heeft er nooit spijt gehad van een mailtje? Omdat er in geëmotioneerde toestand te krasse bewoordingen werden gebruikt, of omdat er een verkeerde ontvanger was geselecteerd? Googles Gmail helpt vanaf nu, een beetje.

Die hulp schuilt in de mogelijkheid om het verzenden van het bericht ongedaan te maken. Die optie was al geruime tijd beschikbaar onder de Labs-optie, waarin Google laat zien waar het aan werkt. Maar nu is 'Verzenden ongedaan maken' ook in de standaard versie beschikbaar.

Overigens wekt de benaming wellicht iets te hooggespannen verwachtingen. 'Bedenktijd inlassen' zou wellicht eerlijker zijn. Want het is niet zo dat een verzonden mailtje echt teruggehaald wordt. De optie 'Verzenden ongedaan maken' zet het mailtje gewoon in de wacht. Een pop-up in het berichtenvenster biedt de optie om het bericht weer in te trekken. Maar als het eenmaal richting mailserver is gezonden, helpt er geen lievemoederen meer aan.

De hoeveelheid bedenktijd is ook beperkt: je kunt maximaal 30 seconden vertraging inlassen. En de optie laat het bericht niet nog eens zien voordat je het verzendt, tenzij je de optie Bericht weergeven in de pop-up aanklikt. Die optie aanklikken zorgt wel voor wat extra vertraging bij het afleveren, maar stopt de bezorging niet als je niet op Verzenden ongedaan maken klikt. Maar voor die gevallen waarin je je direct zelf realiseert dat er iets mis is met je mailtje of dat je iets vergeten bent, is het natuurlijk wel een handige optie.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.