Overslaan en naar de inhoud gaan

Google kondigt einde YouTubes Hangouts on Air aan

Google heeft gebruikers van 'Hangouts on air' - een redelijk populaire YouTube-dienst bij onder meer podcastliefhebbers - gewaarschuwd dat de dienst 'binnenkort' zal worden gestaakt.
Uitvaart
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Hangouts on Air is een dienst die het eenvoudig maakt om met een groepje mensen via video met elkaar te verbinden en de bijeenkomst live uit te zenden via YouTube. De dienst begon als onderdeel van Google+, het sociaal netwerk dat Google onlangs de nek omdraaide. In 2016 werd Hangouts on Air onder de YouTube-vlag opnieuw geïntroduceerd, verfrist Ars Technica ons geheugen.

Grote schoonmaak

Het is nog onduidelijk wanneer Google de stekker uit de dienstverlening trekt. De pop-up die gebruikers te zien krijgen, maakt melding van 'later dit jaar'. Google houdt grote schoonmaak onder zijn dienstverlening. Vorige week werd duidelijk dat het bedrijf stopt met het maken van Pixel-tablets.

Ook Google Trips sneuvelde onlangs - een dienst die automatisch een programma voor een halve of hele dag opstelde met suggesties om activiteiten te ondernemen in de buurt waar je bent. Een maand geleden zette het bedrijf nog een punt achter YouTube Gaming, een standalone gaming app.

Hangouts on Air zal gemist worden want er is niet echt een alternatief. Met meer videochatprogramma's kunnen groepen worden gecreëerd, maar is het niet makkelijk deze beelden ook gelijk live te streamen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in