Innovatie & Strategie

Branche
Uitvaart

Google kondigt einde YouTubes Hangouts on Air aan

Opnieuw verdwijnt een dienstverlening uit Google portfolio.

© Pixabay CC0 Public Domain,  Ian Hearse
24 juni 2019

Opnieuw verdwijnt een dienstverlening uit Google portfolio.

Google heeft gebruikers van 'Hangouts on air' - een redelijk populaire YouTube-dienst bij onder meer podcastliefhebbers - gewaarschuwd dat de dienst 'binnenkort' zal worden gestaakt.

Hangouts on Air is een dienst die het eenvoudig maakt om met een groepje mensen via video met elkaar te verbinden en de bijeenkomst live uit te zenden via YouTube. De dienst begon als onderdeel van Google+, het sociaal netwerk dat Google  onlangs de nek omdraaide. In 2016 werd Hangouts on Air onder de YouTube-vlag opnieuw geïntroduceerd, verfrist Ars Technica ons geheugen.

Grote schoonmaak

Het is nog onduidelijk wanneer Google de stekker uit de dienstverlening trekt. De pop-up die gebruikers te zien krijgen, maakt melding van 'later dit jaar'. Google houdt grote schoonmaak onder zijn dienstverlening. Vorige week werd duidelijk dat het bedrijf stopt met het maken van Pixel-tablets.

Ook Google Trips sneuvelde onlangs - een dienst die automatisch een programma voor een halve of hele dag opstelde met suggesties om activiteiten te ondernemen in de buurt waar je bent. Een maand geleden zette het bedrijf nog een punt achter YouTube Gaming, een standalone gaming app.

Hangouts on Air zal gemist worden want er is niet echt een alternatief. Met meer videochatprogramma's kunnen groepen worden gecreëerd, maar is het niet makkelijk deze beelden ook gelijk live te streamen.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Peter Mul 24 juni 2019 13:59

Ik verwacht dat Google een nijpend gebrek aan kwaliteits-coders en -testers heeft en dat daarom enigszins verweesde onderdelen versneld uitfaseerd worden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.