Beheer

Personal Tech

Google introduceert concurrent AppleTV

28 juni 2012
Google begeeft zich op nieuw terrein met hardware om muziek af te spelen in woon- of werkruimte. De Nexus Q lijkt op een bowlingbal en heeft een sterke integratie met Google Play Music.

De Nexus Q is in feite een kleine Android-computer die speciaal is ingericht voor het weergeven van muziek. De kern bestaat uit een Texas Instruments OMAP 4460 processor die Samsung ook toepast in de Galaxy Nexus, de smartphone die de producent ontwikkelde voor Google.

De matzwarte bal is rondom voorzien van LED-lichtjes die kunnen reageren op de muziek de het apparaat afspeelt. De gebruiker kan de Nexus Q volledig bedienen met en app op Android-apparatuur. Verschillende gebruikers kunnen tegelijkertijd liedjes in de wachtrij plaatsen.

Niet alleen muziek

De kast heeft audio in en out, een micro HDMI en een micro USB-poort. De Nexus Q kan naast muziek ook tv-shows en films direct uit de Google Play-winkel afspelen wanneer via de HDMI-poort een beeldscherm of tv is aangesloten. Google noemt een adviesprijs van 299 dollar. Het apparaat komt volgende maand al beschikbaar.

Google begeeft zich met dit apparaat in de markt van hogekwaliteitssystemen voor het afspelen van muziek en video van digitale bronnen zoals internetdiensten. Apple introduceerde daarvoor in 2007 al AppleTV. SONOS is in de markt voor muzieksystemen een van de toonaangevende producenten.

Apple TV goedkoper maar geen groot succes

Volgens Jan Dawson, analist van Ovum is het probleem voor Google, dat AppleTV veel meer kan dan de Nexus Q maar slechts 99 dollar kost. Hij wijst er op dat AppleTV al niet best verkoopt, dus dat daarmee de kansen voor Google gering lijken.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.